Jedni kažu "kukala im majka", a drugi "začepite lažni moralisti": Fotografija maturantkinja podelila je BALKAN, a mi vas pitamo šta biste rekli da je OVO vaše DETE

Znate onu sintagmu "da na mladima svet ostaje"? Pa, sudeći po fotografiji koja ovih dana kruži društvenim mrežama, pitamo se da li je možda vreme da se zabrinemo?

Jeste, matura je vrhunac u životu mladog čoveka i svi žele, a posebno devojke, da privuku pažnju najrazličitijim odabirom garderobe, ali ove naše balkanske maturantkinje pokazale su da imaju specifičnu ideju modernog i svečanog.

Ili im ideja nije specifična, nego je prosto normalna jer jasno reflektuje sve ono što su tokom života gledala na televiziji.

Devojčice smatraju da je ono kako izgledaju pevačice koje važe za pop-folk dive, primer privlačnog i atraktivnog, a njihovi roditelji koji su slušali turbo-folk devedesetih godina, očigledno nemaju ništa protiv da im ćerke liče na devojke koje svi zajedno svakodnevno gledamo.

Ili prosto o ukusima ne treba raspravljati? Ali ipak se raspravlja i to gde nego na društvenim mrežama, pa su i komentari na ovu fotografiju samo pljuštali. I naravno, samo na devojke, a dečaci su prošli nezapaženo.

"Ova levo je oličenje svega trulog u našem društvu, ova desno je lepa i bila bi savršena da je prorez pet centimetara niže zatvoren", "Ova crvena izgleda zaboravila da obuče gaćice", "Ova crvena, kukala joj majka, izgleda kao salama u mrežici", bili su neki od komentara.

A bilo je onih koji u ovoj modnoj kombinacije ne vide ništa loše. "Svi ste vi veliki moralisti, pustite decu da nose i rade šta hoće, mlade su i lepe, neka uživaju", kao i "A kako treba da izgledaju?Da ne treba da obuku neku tetkastu haljinu ili možda farmerke da bi udovoljile ovoj moralnoj eliti."

A kako se vama sve ovo čini? Recimo, da je ovo vaša ćerka, da li bi vam bilo okej da u nekoj od ovih haljina ode na proslavu mature? Ili je to njena matura, njena stvar, a haljina je samo trenutni stil i uostalom koga briga ako je njoj OK?

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji