BRUKA I SRAMOTA: Jelena Karleuša ispalila jadnu bolesnu devojčicu, a obećala joj pomoć

Jelena nikada nije ispunila obećanje da će pomoći u prikupljanju novca za hitnu operaciju Anđele Janković (9), obolele od tumora na mozgu
- Sad ću da se organizujem i ja, a organizovaću i Duška i njegove prijatelje fudbalere da pomognu ovoj devojčici koja umire. Njen život ima cenu, na veliku žalost, i košta 38.000 evra. Ako joj ne pomognemo, umreće do Nove godine. Moja armija i ja to nećemo dozvoliti. Daću sve od sebe da joj spasem život. Pomozite i vi. Vidite koliko nas ima, svako neka odvoji jedan evro i uplati na račun njenih siromašnih i očajnih roditelja i učinili ste veliko delo. Moramo brzo da reagujemo, Nova godina je blizu, a ona je već izgubila vid na jedno oko. Moramo da pobedimo tumor i vreme - napisala je Karleuša na Tviteru.

I, nažalost, samo napisala. Ni prstom dalje nije mrdnula od tog 8. avgusta kada je dala lažnu nadu roditeljima devetogodišnje Anđele Janković iz Zemuna.Na sreću, bilo je dobrih ljudi koji su pomogli da se sakupi novac i da devojčica bude operisana 12. septembra u Istanbulu. Prekjuče je imala prvu hemoterapiju, koju je uspešno podnela. Da se čekalo na Jelenu Karleušu, crne slutnje bi se možda i obistinile. 

Ali, bogu hvala, ima čestitih, koji ne trabunjaju po društvenim mrežama i ne prave samopromociju na tuđoj muci.

- Karleuša je obećala da će se svim silama izboriti da pomogne našoj Anđeli. Kad nam je nekoliko dana pred operaciju bilo najkritičnije, zvao sam njenog menadžera Zorana Birtaševića da ga zamolim za pomoć, ali nije hteo da se javi. Ni ona ni on s nama nikada više nisu kontaktirali - ogorčeno govori za Kurir Alen Janković, Anđelin otac.On je trenutno sa ćerkom u Turskoj i kaže da se devojčica odlično oseća i da su im pomogle brojne javne ličnosti poput Emine Jahović, Saše Kovačevića, Sergeja Ćetkovića, Danijele Vranić, Blaže, Neše Galije...

- Birtašević nam nije dao Jelenin broj jer navodno sve ide preko njega. Bio je zakazan i koncert u Domu sindikata, ali je otkazan pošto je Zoran odbijao da odgovori na naše pozive. Kako je moguće da se samo nama ne javlja, a skoro svaki dan vidimo da se odazivaju novinarima. Jelena Karleuša je preko mog bolesnog  deteta htela da dobije na popularnosti - kaže razočarani Alen.Za nastavak lečenja potrebno je oko 100.000 dolara. Stoga će 7. novembra u beogradskom „Teatro baru“ biti organizovano humanitarno veče za malu Anđelu. Spisak najavljenih javnih ličnosti je podugačak... Naravno, na njemu nema imena Jelene Karleuše.

- Kad smo se posle operacije vraćali u Srbiju, u avionu smo naleteli na Jeleninog supruga Duška Tošića. Pomenuo sam mu našu situaciju, kao i to da smo pregovarali sa Jelenom. 

U početku nije znao o čemu se radi, ali sam mu malo bolje objasnio, setio se. Pitao je da li je bilo koncerta, a kada sam mu rekao da nije i da nam se ni Zoran ni Jelena nisu javljali, zbunio se. Zaćutao je i otišao - ispričao nam je Alen.

Pozvali smo pevačicu. Ni nama se juče nije javila. Poslali smo joj poruku u kojoj smo napisali šta je rekao Anđelin otac. Ništa nam nije odgovorila.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji