ĆAZIM KUPIO ZVER: Dovezao u Poreč aždaju od automobila i obećao koja srpska pevačica će se prva provozati u njemu

Ćazim Osmani (56), za to ime ste verovatno čuli jer je dovođen u vezu sa mnogim estradnim zvezdama, političarima, "kontroverznim biznismenima", ali i ljudima sa one strane zakona.

Sa samo 19 godina doputovao je u Hamburg i tamo ostvario srpski san - stekao je prvi milion. Na pitanje kako mu je to uspelo odgovarao je:

 

- Od ruleta i marljivog rada, zbog čega je dobio nadimak Feliks (Srećković). 

 

Za nekoliko decenija od gastarbajtera postao najbogatiji čovek Hamburga, a njegovo bogatstvo procenjuje se na 400 miliona evra!

 

O aktivnostima Ćazima Osmanija i njegove mlađe braće Baškima (48) i Burima (45), koji su investirali ogroman novac u ugostiteljstvo i nekretnine, hamburški mediji počeli se da pišu još 1993. godine.

Nemačka obaveštajna služba ih je sumnjičila za veze s mafijom i trgovinom narkoticima, ali te sumnje nikada nisu dokazane.

 

Domaćim medijima on je interesantan i danas, posebno zbog veza s poznatim cicama, ali i mnogih hapšenja koja svoj epilog na sudu nikad nisu dobila...

 

*Na osuđeničkoj klupi zajedno s braćom našao se već 2008. godine zbog mita i pretnji. 

 

Njegova braća Burim i Baškim 2008. godine su prvostepenom presudom suda u Hamburgu osuđeni su na šest, odnosno na tri i po godine zatvora, dok je Ćazim kažnjen s 9.000 evra zbog lažnog svedočenja. Oni su osuđeni jer su mitom i pretnjama od predstavnika nekih nemačkih banaka dobili ogromne kredite koje su nenamenski trošili i tim parama kupovali nekretnine u Hrvatskoj i Makedoniji. Banka je oštećena za 27 miliona evra. Baškim Osmani je tako kupio hotel u Poreču. U zatvor, međutim, nisu išli, već su uz jemstvo od dva miliona evra iz suda izašli na slobodu, pisali su tada nemački mediji.

Pogledajte sada aždaju koju je kupio Ćazim!

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji