KADA IZDAŠ, MAFIJA UDARA NA TEBE: Ove domaće zvezde su bile ŽRTVE KRIMINALA I MAFIJAŠKIH OBRAČUNA

Ono šta je jako interesantno je da Marko nije prvi pevač kog povezuju sa mafijom već da je taj trend rasprostranjen na našim prostorima već trideset i više godina. Povodom toga uradili smo malo istraživanje koje su to sve estradne zvezde dovođene u vezu sa mafijom i zbog čega. 

Kriza devedesetih godina koja je zahvatila našu državu sama po sebi izrodila je kriminalnu supkulturu karakterističnu po tome što je u to vreme podzemlje bilo veoma usko povezano sa estradom. Imidž hrabrog, odvažnog i nedodirljivog, a finasijski stabilnog momka, koji se tada vezivao za takozvane "žestoke momke", svakoj estradnoj umetnici koja je bila sa njima u vezi i te kako je prijao. Ono šta je karakteristično za ove priče, jeste da su sve manje ili više dobile tužni kraj.

Prvi u nizu klišea devedesetih "opasan momak - pevačica"  je slučaj sa Gocom Božinovskom, za koju se  zna da je svoje najveće estradne uspehe postigla tek kad više nije živela sa Zoranom Šijanom, tada smatranog za vođu surčinskog klana. Ali, bolji poznavaoci estradnih dešavanja tvrde da je upravo Šijan "keširao" 30.000 maraka da bi Goca za Grand snimila ploču "Okovi", kojom je postigla najveću popularnost.

- Zoranu sam bila najbolja žena na svetu. Posle te ljubavi nikome se više neću kompletno predati, niti živeti i misliti kako drugi smatraju da treba, već samo onako kako ja osećam - izjavila je jednom prilikom Božinovska. Mesec dana pre nego što će Šijan biti ubijen, Pevačica je izjavila da je Zoran prema njoj u to vreme bio bolji nego kada su živeli zajedno, navodeći, između ostalog, da zajedno s njihovo dvoje dece često izlaze na ručkove. U to vreme Šijan je živeo sa drugom ženom, a neposredno pre nego što će 27. novembra 1999. godine, biti ubijen, sa njom je dobio dete. Nekoliko meseci kasnije u Šijanovu kuću u Surčinu vratila se Božinovska i postala gazdarica svega što je ostalo iza bivšeg reprezentativca u kik-boksu i najžešćeg Surčinca.

Pop Diva, Jelena Karleuša, koja se trenutno oporavlja od operacije koju je nedavno imala, na početku karijere, takođe devedesetih godina, imala je vezu sa jednim od momaka iz podzemlja. Zoran Davidović Ćanda, koji je bio u vezi sa Jelenom, ubijen je 23. marta 2000. godine, prilikom povrataka iz Novog Sada, sa sahrane Branislava Lainovića Dugog, još jednog od žestokih momaka. Sa Ćandom je u automobilu „Audi A8" ubijen i njegov drug Ivan Stojanović. Prema kasnijim svedočenjima, Jelena Karleuša je htela da ide sa svojim momkom na sahranu u Novi Sad, ali joj on nije dozvolio. 

Dok nije viđen sa Jelenom, za Ćandu je znao mali broj ljudi. Njih dvoje su, inače, neposredno pred njegovo ubistvo najavljivali i mogucnost skorog venčanja, ali su ubice osujetile te planove.

Kada je ime starlete Soraje Vučelić u pitanju, nekako je prirodno da uz to stoji i kriminal. Soraju su naime više puta povezivali ne samo sa domaćim kriminalom več je ona javno i govorila o vezi sa turskim milionerom Džengiz Čerkešom, koji se trenutno nalazi u zatvoru zbog finansiranja turkmenskih terorista u Siriji. 

Starleta se zapravo našla na meti kriminalaca pre dve godine kada joj je godinu dana nakon ubistva Armina Osmanagića u Crnoj Gori zapaljen auto a to sve nakon dovođenja u vezu sa istim. Armin, vođa jednog od dva barska klana je ubijen 16. septembra 2014. godine u svom restoranu “Savoj” u Baru posle sastanka sa Sorajom Vučelić. Starleta je odmah posle ubistva napustila Crnu Goru. Kasnije je saslušavana i u Beogradu i u Baru. Tvrdila je da se sa Musom srela da bi se dogovorili da joj pozajmi “Maserati”.

Kada je reč o zapaljenom autu starleta je to kratko prokomentarisala - U Crnu Goru došla sam turistički, na nekoliko dana. I nemam pojma, ko bi i zbog čega zapalio automobil koji vozim. Ni sa kim nisam u sukobu - rekla je Vučelićeva.

Pevačica Neda Ukraden je platila danak devedesetih kada joj je neko minirao kuću. Tim povodom pevačica je otkrila da su devedesete za nju i njenu porodicu bile vrlo kobne.

- Ja sam 90-ih doživela kompletnu katastrofu. Mojoj porodici i meni se sve srušilo. Od minirane kuće do svih stvari, i materijalnih, moralnih, etičkih... na kojima smo počivali, rasli, bili odgojeni, tako da je to jedna strašna tragedija. Trebalo je iz toga izaći zdrave glave - rekla je Neda.

Pevačica je takođe otkrila i gde je pronašla snagu kako bi pregurala te dane.

- Mene je pre svega osokolila moja porodica. Dala mi je taj pozitivan stav. Imala sam dete o kom se trebalo brinuti, imala sam i stare roditelje o kojima sam se brinula tako da nije bilo mesta depresiji ili nekom očajanju. Morala sam funkcionisati! I pesma mi je pomogla, rad mi je pomogao - kaže Neda

Kada je pevačica Viki Miljković u pitanju jedna je od retkih koja može da se pohvali čistom karijerom i time da nikada nije bila dovođena u kontekst sa mafijom, međutim njima to nije smetalo da dođu do nje i ukradu skupocen auto.  Radi se o tome da su nepoznati počinioci prošle godine ukrali skupoceni automobil vredan nekoliko desetina hiljada evra. Povodom toga pevačica se oglasila rekavši.

- Ja sam u šoku zbog svega ovoga! U pitanju je "Audi Q7", ali ne želim mnogo da komentarišem, jer policija radi na slučaju. Kada sam taj dan ustala, ispred kuće mi nije bilo automobila. Nisam verovala kada sam videla, ali sam ubrzo morala da poverujem. Naravno, slučaj je prijavljen policiji, i sada čekamo šta će dalje biti. Sigurna sam da ko god da je uradio, nema nikakvog povoda, to se dešava redovno po Beogradu. Čak i u mom komšiluku sam čula da je ovih dana ukradeno barem 10 automobila - rekla je Viki.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji