SEĆATE LI SE DAJANE PENEZIĆ? Snimila je veliki hit, pa nestala sa estrade da bi završila fakultet, evo čime se danas bavi!

Dajana Penezić pojavila se na muzičkoj sceni 2007. godine kada je u izdanju Grand produkcije objavljen njen prvi Cd, sa kojeg su ubrzo postale slušane pesme "Levo, levo", "Sledeći" i "Crna košulja".

Već dve godine kasnije postala je vlasnica najvećeg hita "Adrenalin" koji se i danas sluša. Poslednju ploču objavila je 2011 i na njoj se, pored nekoliko novih, nalazilo i desetak pesama sa prethodna dva albuma. Talentovana za pevanje, lepa, kulturna, bez ijednog skandala na estradi, Dajana je mogla da napravi veliku muzičku karijeru, da je tako htela. Ona je, ipak izabrala da joj druga ljubav, lečenje ljudi, postane njen životni put. Završila je Medicinski fakultet u Beogradu i zaposlila se kao doktor u jednoj državnoj bolnici gde i danas radi.

"Prvo pitanje kada me neko sretne, a pamti me po pesmi "Adrenalin", obično bude zašto sam nestala sa muzičke scene, ili kada ću snimiti neku novu pesmu. Mislila sam da će moći uspešno da balansiram izmađu fakulteta i pevanja, ali se ispostavilo da to nije moguće. Medicina je nešto što mnogo volim, a muzika je moje druga "ja" i zato ne mogu da se zareknem da neću snimiti još neku pesmu, barem za moju dušu. Mnogo mi nedostaje pevanje, s vremena na vreme poželim da se vratim u taj period, ali prosto nije bilo moguće jer imam mnogo obaveza. Poslednji nastup održala sam pre pet ili šest godina u Sloveniji", priča Dajana za Kurir.

Sa kolegama na poslu se odlično slaže, a često joj se dešava da je njeni mlađi pacijenti prepoznaju sa televiziji i obraduju se što je vide.

"Nisam, zaista, imala nijednu neprijatnost. Pogotovo ne sa kolegama, oni su svi divni, nikad ih ne bih menjala. Naravno, svi znaju da sam se bavila pevanjam i njima je to simpatično. Imala sam nebrojano puta situacije kada me neko od pacijenata prepozna, pa onda počne da peva "skok adrenalina, drugi dok me dira" (smeh). Meni je beskrajno drago što me se ljudi sećaju", rekla je doktorka Penezić.

Povratak muzici, kako je rekla, planira i vrlo je izvestan, ali ne odustaje ni od usavršavanja u medicini.

"Od maja meseca krećem na specijalizaciju iz fizijatrije, odlučila sam da se tome posvetim. Očekuje me još četiri godine učenja, toliko traje specijalizacija, ali nije mi teško jer to zaista volim", izjavila nam je Dajana.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji