ESTRADA U HAOSU, OTKAZANI NASTUPI DO NOVE GODINE: Tek sada shvatam koliko je 100 evra, a trošio sam po 2.000!

Posledice pandemije na svojoj koži do kraja godine debelo će osetiti mnogi pevači, pevačice i muzičari. Tako da, koliko god se veselili normalizaciji života, estradnjaci najviše brinu zato što im predstoji višemesečna pauza u radu, od kojeg su navikli da žive mnogo bolje nego prosečno stanovništvo. Srazmerno pražnjenju štekova, kod pevača raste i nervoza jer do prvih novčanih priliva moraće da čekaju, po svemu sudeći, do 2021. godine.

Kao i o svemu što ih tišti, najveći broj pevača ćuti i samo su retki priznali da su zabrinuti. Aca Lukas, za razliku od mnogih, za Srpski telegraf priznao je da mu je standard opao.

- Tek sam sada video koliko je veliko 100 evra jer mi traje pet dana, a navikao sam da bez 2.000 evra ne izlazim u provod. Sva mesta na kojima meni odlaze pare su zatvorena i sada živim onako kako živi 80 odsto normalnog sveta, i to celog života, jer ne idu ni u kafani, ni u kazina, a i ne putuju. Takođe, ne idu ni u skupe radnje, u kojima ja kupujem garderobu i obuću, i svi se sa

mo hrane. Tako i ja sada živim, da se razumemo, bez priliva novca, te trošim ono što imam na hranu i piće. Ruku na srce, na piće mi odlazi više nego normalnom svetu jer mi dolaze prijatelji, a volimo da popijemo - iskren je Lukas.

Folker je stopostotno siguran da bar narednih pola godine neće biti nastupa u dijaspori, koja je i glavni izvor prihoda za srpsku estradu.

- Čim je Angela Merkel rekla da je otkazan Oktoberfest, jasno je da mi nećemo u zapadnoj Evropi zapevati bar do Nove godine, a pitanje je i posle toga. Sve dok korona ne bude kao običan grip, nema opuštenog života i skupova. Ma ni ovde u Srbiji nećemo pevati jer mora da se drži socijalna distanca, ali kako svima tako će biti i nama - kaže Lukas, koji apeluje na kolege da budu razumni i da saosećaju sa narodom.

- Estrada mnogo kuka sada, a to ne bi trebalo da radi jer svi imaju pare u šteku nekom, siguran sam. Trebalo bi više da pomažu ljudima koji stvarno nemaju - zaključio je Aca.

Uglavnom duhom pozitivna Goca Tržan kroz ironiju se dotakla finansijske krize kod zabavljača.

- Uskoro će na broj za humanitarnu pomoć slati poruke za pevače i muzičare - rekla je Goca, aludirajući na to da će neke kolege biti egzistencijalno ugrožene, kao što su građani Srbije za koje se šalju sms poruke kao materijalna pomoć.

Tržanova je poručila da očekuje olakšice od države u prevazilaženju krize.

- Imam firmu i nisam ostala praznog novčanika. Da se ne lažemo, odgovaralo bi mi da država smanji porez dok traje pandemija. Ni ja ni moje kolege nigde ne radimo, pa bi nam dobro došlo da manje plaćamo porez - rekla je Tržanka.

Isti zahtev u strahu od lošijeg standarda ima i Goca Božinovska.

- Samo desetak pevača enormo zarađuje. Treba pomoći i pevačima kad je kriza i smanjiti nam poreze jer ne može drugima da se pomaže, a nama vruć krompir da se da - kaže Božinovska.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji