Keba predvideo katastrofu u Černobilju: Pevač se u mladosti bavio astrologijom, a posle zbog strašnih otkrića odustao od tog hobija

Dragan Kojić Keba ima male tajne iz prošlosti o kojima više ne govori javno, a tiču se njegovih astroloških znanja i veština, zahvaljujući kojima je, kako se pisalo, uspeo da predvidi svoj (ne)uspeh, ali i katastrofu u Černobilju.

Kebi je pre 30 godina gledanje u zvezde bio hobi, ali i alat kojim se koristio kako bi trasirao svoju karijeru, koja je tada bila u usponu. Da nije šala i da se Kojić astrologiji posvetio na najozbiljniji način, govori činjenica da je, kao i svaki poznavalac ove veštine, imao svesku u kojoj je pravio proračune, pomoću kojih je čak određivao i kada će i kakvu pesmu snimiti.

Ipak, pošto je reč o malim tajnama velikog majstora, Keba je u strogoj tajnosti čuvao to čak i od očiju svoje supruge Olje. Primera radi, folkeru je tih devedesetih godina bilo važno da sazna da li će njegov album „Plavo oko plakalo je“ imati uspeh.

– Neka to ostane moja mala tajna, jer ni moja žena ne sme da zaviruje u sveske i knjige u kojima proračunavam. Tek da znate, predvideo sam katastrofu u Černobilju, nedavni zemljotres u Rumuniji, neke događaje u porodici… Znao sam da će mi 1989. godina biti uspešna, čak sam zbog zvezda promenio stil interpretacije pesme „Zar za mene sreće nema“. U 1990. godini predstoji mi uspeh, ali pravi „bum” očekujem tek naredne godine – otkrio je pevač davne 1990. godine, i pogodio – pesma “Plavo oko plakalo je” zaista je postala veliki hit.

U razgovoru za „24sedam“ folker je otkrio da je vremenom ipak batalio gledanje u zvezde.

– Muzika je moja profesija i moj hobi uvek bila, a eto, u neko vreme, davno… astrologija je mlada nauka. Ja sam otkrio kod sebe neke stvari kojih nema u onim ,,šetarima” i ,,trouglovima”… neke svoje vizije, znakove. Da li u snu, da li na javi! Što bi rekao Ivo Andrić – znakovi pokraj puta. Sve me je to zainteresovalo, pa sam godinama obraćao pažnju na to i neke stvari sam znao, a onda sam jednostavno prestao. Dosta se stvari desilo i dobrih i loših, koje sam ja nekako osetio, predvideo i onda sam shvatio, odavno, da u to ne treba dirati. To su Božije stvari. Ne treba čovek da zadire u iracionalno. Tako da, tu je stavljena tačka kod mene. Jednostavno, lakše i kvalitetnije živim otkad sam se rešio tog hobija – kaže Kojić.

Proverili smo i kakve osobine ima Kebin horoskopski znak – Vaga. Pošto je rođen 7. oktobra, Kebu odlikuju čovekoljublje i društvenost, ali i velika komunikativnost i ljubav prema estetici, po čemu je folker nadaleko poznat. Međutim, naročito muškim Vagama često se pripisuje neodlučnost, tako da nije ni čudno što je svojevremeno Kojić rešenja pronalazio i među zvezdama.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji