DETALJI IZ RASTINOG ŽIVOTA PRILIČNO SU ŠOKANTNI: Njegovi roditelji su UGLEDNI intelektualci, a nećete verovati koji posao je radio SA SVEGA 17 GODINA!

Rasta je rođen 1989. godine u Prištini, a kao mali se preselio u Beograd. Reper dolazi iz ugledne porodice intelektualaca. Naime, njegov otac je profesor filozofije na Filozofskom fakultetu, a majka radi na Fakultetu bezbednosti.

On je prvi put zavoleo rege muziku kada mu je otac pustio pesme čuvenog Boba Marlija. Pronašao se u svojoj muzici i životnom stilu koji nosi, tako da je usvojio rastafarijanstvo, iz kog je izveo svoje scensko ime.

Rasta je sa 16 godina započeo karijeru, a sa 17 godina je postao urednik i voditelj radio-emisije. 2010. godine nastupao je kao predgrupa 50 Cent-a u okviru njegove evropske turneje.

 2016. godine upoznao je Anu Nikolić, započeo sa njom saradnju, ali otpočeli su ljubavnu vezu, koja je kulminirala brakom. Ova romansa bila je vrlo turbulentna, ali na kraju su se rastali.Njih dvoje imaju ćerku Taru.

  Kao dete, Đurić je bio u društvu domaćih rastafarijanaca,što je uticalo na njegovo umetničko ime i stil u muzici. Sa 16 godina (2005), nastupio je na tada najvećoj denshol atrakciji u Evropi „Germanican Scout”. Od 2006. do 2009. bio je autor i voditelj dvočasovne emisije Rege šou sa Stefanom na jednoj nacionalnoj radio-stanici. 

 

 Godine 2007. počeo je ozbiljnije da se bavi muzikom, a od 2008. do danas uređivao je muziku na preko 300 projekata.[3][4] Dva projekta koja su obeležila Rastin početak bile su grupe Prva postava i Šou program (Show program). Sa Prvom postavom je snimio četiri pesme, dok je grupa Šou program omogućila Rasti da se polako osamostali i sa kojom je postigao najveću popularnost.  Ova petočlana grupa je nastala spontano, i to tako što su razni muzičari dolazili u njegov kućni studio, snimali su pesme zajedno, Rasta i FDK su se bavili produkcijom, dok su svi zajedno pisali tekstove za pesme. 

Jedna od najznačajnijih pesama ovog projekta, a ujedno i uvod u njegov mikstejp, bila je pesma Kad se ohladi beton sa LMR-om i Rebijem.[6]

Svoj prvi mikstejp — Sensemilia Mixtape — objavio je 2009. godine zajedno sa LMR-om. Pesme na albumu predstavljaju svojevrsnu mešavinu regea i hip-hopa, muzike koju je Rasta još od mlađih dana slušao i koju je ovim albumom pokušao da predstavi srpskoj publici.[5] Sa albuma se izdvojila pesma Legalizuj, koja govori o legalizaciji marihuane, tabu temi u tadašnje vreme, kao i o sukobima sa policijom.[6] Ova tema prožimaće Rastinu dalju karijeru, a posvećuje joj veliku pažnju pesmom Marli iz 2013. godine. 

 

U periodu izlaska prvog mikstejpa, Rasta je sarađivao sa Vuk Mobom i Kajom na pesmi Jurimo snove, a pre toga i sa Cvijom na pesmi Mamacita koja se našla na Cvijinom albumu Taj rad iz 2008. godine. Rad sa Cvijom nastavio je i na njegovom narednom albumu — I dalje tu iz 2009. godine, a i kasnije mu je pisao pesme, od kojih su neke postale najveći Cvijini hitovi. 

Naredne, 2010. godine, Rasta i Cvija objavljuju svoj zajednički EP pod nazivom One i lova, a od gostiju se na albumu pojavljuju Struka, Ana Mašulović i Elitni odredi. Najpoznatije pesme sa ovog albuma jesu pesme Baci pare i Upoznaj moj svet, za koje je snimljen i video-spot za, tada ne toliko popularan i komercijalan, IDJVideos.[8] Na albumu se jasno mogu videti uticaji ar-en-bija i repa američkog juga, što potvrđuju u sama pominjanja imena poput Džastina Timberlejka, Lila Vejna i Rijane u svim pesmama ovog albuma. Jedini izuzetak predstavlja pesma Kako si mogla, koja je svojevrsni povratak u muziku devedesetih. One i lova je dotad najzrelije Rastino delo, kako muzički, tako i produkcijski, a objavila ga je kuća Hit Music Production uz sponzorstvo Russell Athletic-a. 

Iste godine objavio je još jedan album, ovoga puta u saradnji sa novosadskom grupom Unija. Kaseta nastavlja da oslikava uticaje američkog juga koji se mogao čuti i na prethodnom albumu, ovog puta više u stilu kranka (engl. crunk), koji je bio preteča trep muzike. Tatula, Dripac i David iz Unije su, zajedno sa Rastom, srpskoj publici u 10 pesama predstavili Crunk’n’B i pesmama poput Pilula, Samo igraj i Ona tako je dobra osvežili napetu scenu. 

Godine 2010. je takođe nastupao kao predgrupa na evropskoj turneji američkog repera Fifti Senta. 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji