"POČEO SAM DA PIJEM SA 13 GODINA, DOŠAO DO 2 LITRE ŽESTINE NA DAN" Naš poznati glumac prošao kroz golgotu

Ovih dana ne možemo da ga zaobiđemo na TV ekranu, bilo da su u pitanju serije ili filmovi, glumac Tihomir Tika Stanić, oduševljava u različitim ulogama. Ipak njegov život sam po sebi bio je kao jedan film - sem što se godinama borio sa porocima poput pića i kocke, Tika je imao i trenutke kada je razmišljao da odustane od glume.

- Hteo sam bezbroj puta da napustim ovaj posao, jer sam se stideo što sam glumac. Davao sam otkaze i vraćao se, jer više nisam video smisao. Posle svih ovih godina sada u poslu pronalazim radost, nemam više strah ni od neuspeha ni od uspeha, na isti način ih podnosim - rekao je nedavno slavni glumac. 

Tika je jedan od retkih glumaca koji je otvoreno pričao o svojoj borbi sa porocima i kako su ga supruga Jelena i ćerke Milena-Hana i Sofija-Nađa izvele na pravi put i dale mu snagu da nastavi borbu za normalan i lep život.

- Počeo sam da pijem u najranijem detinjstvu sa trinaest godina da bi me prihvatili u društvu. Posle je sve preraslo u naviku i fiziološku potrebu. Mislio sam da ću biti veliki glumac ako mnogo pijem i da je stvarno velika vrlina to što sam mogao da popijem dve litre žestokog pića na dan. Jednostavno te pogrešno vaspitaju, pošto naša sredina voli da podržava poroke i mane i da ljude gura u propast. Trenutak otrežnjenja došao je kada je Milena imala devet godina i jedna drugarica joj je rekla: Tvoj tata je pijanac. Kada sam to čuo uplašio sam se će me se ćerka stideti i odlučio da prestanem da pijem - bio je iskren on.

 - Bilo je tu naravno i drugih okolnosti: nisam više imao para za piće i već sam bio na ivici da ugrozim profesiju i život. Otišao sam kod neurologa da bih pomogao organizmu, da uzmem vitamine i sedative i da mi se ne desi ono što se dogodilo mom ocu. Jer on je prestao da pije i posle dvadeset dana usled apstinencijalne krize dobio je izliv krvi u mozak i umro u 56. godini života. Sećam se da mi je u jednom trenutku kada je bio pri svesti rekao: Vidiš sine, jedini put u životu sam bio karakter i zbog toga ću umreti. Tako je i bilo. Devedesetih godina sam mnogo vremena provodio i pored slot mašina i ruleta. Krenulo je teško ludilo u zemlji, praćeno mojim osećajem da sam bespomoćan - rekao je glumac.

- Znao sam unapred da to nije dobro, ali mi nije bilo pomoći i posle sam mnogima dugovao pare. Iako sam na ruletu dobijao, shvatio sam da ću biti na pravom dobitku tek kada na to stavim tačku. Od kada sam prestao da pijem 1. aprila 2002. godine nisam ni pomislio da okusim kap alkohola - otkrio je svojevremeno Stanić i dodao:

- I rođenje druge ćerke doživeo sam kao nagradu za tu dobru odluku, tako da mi je najvažnije da su mi deca živa i zdrava. Nisam strog roditelj, jer smatram da je to kontraproduktivno, a supruga Jelena mi je uvek bila velika podrška.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji