Planeta

Planeta (376)

MLADIĆ srpskog porekla, Milan Lončar (25) svirepo je ubijen preksinoć nekoliko stotina metara od svog doma u gradiću Brueri, kod Filadelfije, dok je štao psa.

Naime, njega su na sred ulice presrela, a zatim i ubila dvojica muškaraca koji prethodno pokušali da ga opljačkaju. Na snimku koji su zabeležile nadzorne kamere, može se videti kako Lončaru prilaze dvojica muškaraca, jedan mu prilazi sa leđa, dok drugi prilazi licem okrenut ka njemu sa pištoljem u ruci.

Na početku, činilo se da muškarci samo prete Lončaru pištoljem kako bi im dao novac koji ima u svojim džepovima. Međutim nekoliko sekundi kasnije, jedan od razbojnika ispalio je hitac u mladićeve grudi.

Lončar od tada počinje nekontrolisano da se kreće i vadi telefon iz džepa verovatno tražeći pomoć (vidi se kako telefon drži u rukama i pokušava da pozove nekoga). U jednom trenutku Lončar je pao na zemlju i ostao nepomično da leži, dok je njegov pas nastavio da stoji pored njega.

Policija je nesrećnog mladića pronašla nešto kasnije u lokvi krvi i u polusvesnom stanju. Iako je bio ranjen, kako su rekli istražitelji, i dalje je stezao povodac na kojem je bio njegov pas.

Lončar je hitno prevezen u Univerzitetsku bolnicu Templ, gde je uprkos svim naporima lekara proglašen mrtvim u 19.30 sati.

Pljačkaši koji su na ovako svirep način počinili ubistvo nedužnog mladića, nakon zločina su pobegli sa mesta zločina.

Milan Lončar je poreklom iz Srbije, ali je odrastao i školovao se u Filadelfiji. Lončar je diplomirao na Templ univerzitetu u decembru 2019. godine.

- Tužni smo jer je jedan život prekinut na tako besmislen način. Pamtićemo Milana i saosećamo sa njegovom porodicom u ovako teškom trenutku - rekao je dekan Templ univerziteta.

Uznemirujući video-snimak hladnokrvnog ubistva možete pogledati OVDE.

Verovao u crnu magiju, bio zavisan od kokaina, jeo beli luk i kršio pravila islama - nije klanjao, pušio je i pio

Moamer Gadafi Libijom je vladao 42 godine. Ženio se dva puta. Imao je osmoro dece, sedam sinova i ćerku Ajšu. Ubijen je u puču 2011. godine.

Bila sam jako uzbuđena jer je trebalo da vidim Moamera Gadafija u ivo. Srce mi je divlje lupalo. Škola je baš mene odabrala da mu predam buket cveća. Sve se odvijalo brzo. Predala sam mu cveće, poljubila ruku i naklonila se, a Gadafi me pomilovao po glavi, ispričala je francuskoj novinarki Soraja jedna od Gadafijevih seksualnih robinja. Soraja je kasnije saznala da je to tapšanje po glavi značilo da je ona odabrana. Samo dan nakon što je Gadafiju predala cveće u u kuću su joj došle čuvene telohraniteljke amazonke, pripadnice Gadafijeve straže. Soraja nije imala izbora. Amazonke su je ugurale u džip i odvezle u Gadafijevu rezidenciju. Dočekao ju je go u krevetu.

Naterao ju je da ga pogleda u oči i onda joj rekao: “Ja sam tvoj tata i brat. Ti ćeš biti i moja ljubavnica. Ostaćeš sa mnom zauvek”. U haremu su bile i druge seksualne robinje koje su zadovoljavale nezasitnog Gadafija. Navodno je uzimao vijagru i seks imao četiri puta dnevno, s različitim partnerima i partnerkama. Soraja ga je mrzela, a kaže da je mrzela i njegov dah iz kog se osećao beli luk, duvan i viski. Osim o seksu, navodno je bio zavisan i o kokainu.

Soraja kaže da je bio sadista, da ju je tukao, zlostavljao, vređao i da ju je silovao kad je imala 15 godina. Danas ima 25 i živi u Tripoliju. Svoju priču ispričala je francuskoj novinarki Anik Kožin koja je objavila knjigu “Gadafijev harem”. Novinarka tvrdi da je Gadafi zavodio i žene stranih diplomata kako bi ponizio njihove muževe.

Nije se molio, pušio je i pio. Soraja je ispričala i da je Gadafi kršio sva pravila muslimanske vere. Nikada se nije molio, pušio je i pio alkohol. Rekla je i da je verovao u crnu magiju. Njegova osoba od poverenja navodno je bila neka Mabruka za koju je verovao da ima posebne moći.

Gadafi je navodno bio zavisan i od plastičnih operacija, navodi se u dokumentarcu BBC. Plastični hirurg kog je delio sa bivšim italijanskim premijerom i prijateljem Silvijom Berluskonijem za BBC je otkrio da je Gadafija često hvatala paranoja. "Pozivali su me usred noći da dođem u njegov bunker u Tripoliju kako bi mu uklonio masno tkivo sa stomaka i ugradio ga u njegovo naborano lice. Iako je taj zahvat izuzetno bolan, odbijao je opštu anesteziju jer se bojao da bi mogao da bude otrovan", ispričao Lijasja Ribeiro, specijalista za operacije grudi. Hirurg tvrdi i da je Gadafi bio vrlo drag čovek. Gadafija je operisao u tunelima ispod palate u Tripoliju za koje kaže da su izgledali kao velika, dobro opremljena bolnica.

Gadafi je svojevremeno bio prijatelj sa zapadnim vođama, najviše zbog nafte ali i činjenice da je primao emigrante koji su pokušali da pronađu bolji život u Evropi. Često su ga njegovi politički prijatelji na Zapadu dočekivali kao kralja.

Tokom poseta u inostranstvu voleo je da se razmeće velikim beduinskim šatorima, svojom ženskom gardom - amazonkama i ukrajinskim medicinskim sestrama. Takođe, voleo je da "bocka" i “izaziva” druge državnike. Bio je prijatelj sa Silvijem Berluskonijem, Stjepanom Mesićem i Tonijem Blerom kog je Soraja, kako tvrdi, jednom videla u Gadafijevom bunkeru.

Bivšoj državnoj sekretarki SAD Kondolizi Rajs poklonio je medaljon sa svojim likom, a Borutu Pahoru dok je bio premijer Slovenije dve kamile. Pahor mu je zauzvrat poklonio konja. Baraku Obami poslao je pismo u kojem ga nazvao “sine moj”.

Često je kasnio i na sastanke u inostranstvu, a jednom prilikom španski ministar spoljnih poslova čekao ga je 10 sati! Bio je poznat i po dugim govorima u U - jednom je prevodilac pošto je pričao čak sat i po, jednostavno odustao i otišao. Gadafi se pre odlaska iz UN potpisao i na klupu u glavnoj sali.

Libijske vlasti su u pustinji Zele, na jugu zemlje, iskopale 20 tona zlata i 80 milijuna evra za koje veruju da su pripadali Gadafiju. Blago je Gadafi navodno sakrio pošto je pobegao iz Tripolija. Veruje se da postoji još četiri tone zlata i oko 500 miliona dolara, koje je Gadafi povukao iz nacionalne banke. Gadafijevoj sahrani prisustvovalo je samo četvoro ljudi koji su morali da se zakunu na Kuranu da nikada neće odati lokaciju.

Telo Olega Sviridova pronađeno je u šumi u blizini sela Vintai u Rusiji. Nakon što je pregledala njegov mobilni telefon, policija je objavila da je snimio zlostavljanje svog deteta u selu Vintai.

Vjačeslav M. (34) je pio u baru sa svojim prijateljem Olegom Sviridovom (32) kada je navodno na mobilnom telefonu video snimak u kojem je silovao njegovu devetogodišnju ćerku. Policija je na mobilnim telefonima pronašla još snimaka zlostavljanja.

Telo Olega Sviridova pronađeno je u šumi u blizini sela Vintai u Rusiji. Nakon što je pregledala njegov mobilni telefon, policija je objavila da je snimio zlostavljanje svog deteta u selu Vintai.

Daili Mail piše da je Vjačeslav pio u baru sa svojim prijateljem Sviridovom kada je video snimak silovanja svoje devetogodišnje ćerke na svom mobilnom telefonu.

Bio je besan, ali Sviridov je pobegao pre nego što je Vjačeslav mogao da reaguje. Pedofil je bio blizak prijatelj Vjačeslavove porodice i često se brinuo o njihovoj ćerki, koju je u više navrata seksualno zlostavljao.

Vjačeslav je silovatelja odmah prijavio policiji, koja je odmah krenula u potragu. Ali otac je pronašao pedofila pre njih i ubo ga do smrti.

Kasnije je policiji rekao da je Sviridov pao na nož dok su se svađali u šumi u blizini sela i da ga nije namerno ubio.

Telo je pronađeno u četvrtak, nedelju dana nakon što je Vjačeslav video snimak.

Slučaj je pod istragom, a Vjačeslav je u pritvoru. Istraga je takođe pokrenuta u tri druga slučaja zlostavljanja na osnovu snimaka pronađenih u mobilnom telefonu žrtve. Navodno je zlostavljao decu u poslednjih pet godina.

Stanovnici sela Vintai i mnogi drugi Rusi izrazili su stav da Vjačeslavu ne treba suditi za ubistvo.

Na današnji dan navršilo se tačno 17 godina od kada su ruske bezbednosne snage krenule u akciju oslobađanja otete dece u školi u Beslanu. Sa tim je počelo rešavanje jedne od najtežih talačkih situacija u istoriji brobe protiv terorizma. Epilog borbe sa čečenskim teroristima je sledeći 186 dece je ubijeno. Ukupno su stradale 333 osobe i 32 terorista od njih 33. Ova otmica šokirala je svet, jer niko nije mogao biti imun da otme nevinu decu i drži ih kao taoce.

Ova užasna priča započela je 1. septembra 2004. U Rusiji svake godina na taj dan u svim školama održavaju se proslave praznika znanja u čast početka nove školske godine i prijema đaka. Takva proslava odvijala se i u gradu Beslanu u autonomnoj republici Severna Osetija na severu Kavkaza. U Srednjoj školi broj 1 okupilo se 1.200 đaka, roditelja, nastavnika. Dok su svi uživali ispred škole pojavila se poveća grupa mušakraca i žena. Svi su bili naoružani.

Naime, radilo se o terorističkoj grupi kojom je komandovao čečenski terorista Šamil Basajev, koji je odlučio da se zbog akcija ruskih bezbednosnih snaga osveti. Izbor mesta pao je na školu u Beslanu. Ruske snage bezbednosti, kasnije kao su utvrdile prepoznale su odmah da je u pitanju rukopis Šamila Basajeva, koji je ranije izvodio slične terorističke akcije sa velikim brojem taoca, koje su ubijali kad je akcija oslobađanja započela. Svima u glavi bile su scene iz moskovskog pozorišta Dubrovka i sela Prvomajskoje.

Jedan od teorija tvrdila je da su se Čečeni dugo pripremali za ovaj napd i da su u leto kad su se u školi vršile neke opravke ubacili među radnike da bi u fiskulturnoj sali postavili eksploziv. Kasnijim pregledom utvrđeno je da su to bile mine ručne izrade, dinamit, kao i veća količinu municije.

Napad je izvela grupa od 33 terorista Drugog bataljona šehida Rijadus Salihin sastavljena od 13 Čečena među kojima su bile i dve žene popularno zvane "crne udovice", 9 inguša, 3 Rusa, 2 Arapina, 3 Osetina, 1, Tatarin i dvojica nepoznatih nacionalnosti. Teroristi su se podelili u dve grupe. Prva grupa prikupila se na granici Ingušetije i Severne Osetije i krenula put Beslana. Druga grupa već se bila ubacila među roditelje u samoj školi. Inače prva grupa zarobila je putem majora policije od koga su uzeli policijski auto. Sa njim i kamionom marke GAZ uleteli su u dvorište škole. Teroristi koji su se iskrcali iz kamiona najpre su likividirali policajce koji su obezbeđivali manifestaciju. Dok su deca bežala teoristi su otvorili vatru. Nakon početnog haosa deca su pohvata i stavljena u fiskukturnu salu. Teroristi su od strunjača i srpava za vežbanje napravili barikade, a deca su kao živi štit stavljena između prozora. Duž sale preko košarkaških obruča bio je postavljen eksploziv, a najveća eksplozivna naprava bila je postavljena na pod. U periodu 1. na 2. septembar ubijeno je 10 mušakraca taoca, za koje su čečenski teroristi procenili da su spremni da pruže otpor. Tog prvog spetmebra stradala je i jedna od "crnih udovica" koja je slučajno aktivirala šehidski pojas i poginula.

Lokalne policijske snage opkolile su zgradu škole a među njima su bili pripadnici OMON-a i SOBR specijalne jednice. Armija je poslala jednu četu SPECNAC i to 135 pripadnika iz Vladikavkaza, a iz Moksve stigala je i specijalizovana ekipa FSB. Ovim snagama pridružilo se i na stotine loklanih dobrovoljaca, odnosno očeva i rođaka otete dece koji su sa automatskim oružjem pristigli da se obračunaju sa teroristima.. Iz Moskeve upućene su bile i specijalna jednice ALFA i VIMPEL.. Dodatnu konfuziju stvarali su roditelji dece koji su stajali blizu same zgrade škole nadajući se da će moći da spasu decu.

Rasplet krize počeo je 3. septembra u pet do jedan po lokalnom vremenu. Naime, teroristi su dozvolili da se ispred škole pojavi kombi kako bi evkuisao žrtve koje su stajale i počele da zaudaraju. Pomeranje kombija iskoristila je vojska da se još više približi fiskulturnoj sali, što je teroristima upalo u oko. Tu postoji i teorija da su spasioci aktivirali sasvim slučajno eksploziv i tad je usmrćen jedan spasilac..Kada je eksplozija odjeknula spolja i u samoj sali odjeknula je druga detonacija . Od straha jedan terorista je odkočio i aktivrao drugu minu. Taj početni haos iskoristili su očajni dobrovoljci koji su sa puškama krenuli u juriš na školu. Teroristi su ih dočekali spremnim i otvorili vatru iz zaštićenog objekta. Veliki broj njih je stradao. U celu priču umešali su se specijalci jednica Alfi koji su uz pratnju oklopnih trasnportera koji su otvarali vatru došli do škole. U njihovoj pratnji bili su i vojni inženjerci koji su trebali da deaktiviraju eksploziv. Inženjerci, kada su usepli da uklone mine sa prozora, su se sklonili, a onda je nastupila akcija jednice ALFA. Čak je kontrolisanom eksplozijom otvorena bila rupa na fiskulturnoj sali. Usledio je opšti haos pa su specijalci koji su upali morali da rade dva zadatka spasavaju decu i pucaju na teroriste. Jedna grupa terorista uspela je da se probije do jedne barikade, a roditelji i doborovoljci ih nisu mogli razlikovati da li su njihovi.. Većina je uspela da se domogne stambene zgrade nedaleko od škole i onde se zabarikadirala. Tad je usledila operacvija pod nazivom Prihvat kada je počeo lov preživelih terorista. Neki teroristi su pokušali da umaknu pomešani sa taocima, dok je treća grupa nastavila da puca iz fiskulturne sale. Sporadične borbe sa teroristima vođene su sve do ranih jutarnjih časova 4. septemebra.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je kasnije da su u akciji poginule 333 osobe, to toga 186 dece gde je njih 26 preminulo u bolnici. Poginulo je i 12 pripadnika FSB i 32 napadača. Jedan teroirsta je uhapšen kad je pokušao da se sakrije pod oklopni transporter.

Specijalna komisija ruske Dume koja je dve godine istraživala tragediju u Besalnu zaključila je da eksploziv nije aktivirala vojska već teroristi. Takođe vojska nije pucala na zgradu, nego su tenkovi otvarali vatru na lokacije na školi odakle su teroristi otvarali vatru. Krivicu za ovu tragediju snose i bezbednosne službe i policija . Da stvar bude gora u vreme proslave na osetljivom terenu nijedan policajac nije imao naoružanje sa sobom. Posebno naglasak na krivici je bila na obaveštajnoj službi koja je napravila vreliki propust jer nije saznala za ovu operaciju.

Isto tako izveštaj je pokazao da su neki teroristi bili hapšeni od strane policije u Ingušetiji, ali da su onda pušteni. Takođe pornađena je i veza sa Šamilom Basajevim..

Tragedija u Beslanu bila je povod da ruske specijalne jedinice i obaveštajna služba FSB po uzoru na Izrael krene u akciju ciljanih likvidacija čečenskih terorista koji su u narednih godinu dana pobijeni bili svi. Zapravo njima je Beslan došao glave.

Uznemirujući snimak stiže iz Hjustona, država Teksas.

Starijeg muškarca su tokom jutarnje šetnje u Houstonu u Teksasu napala dva pit bulla.

Čitav incident zabeležila je nadzorna kamera na kući ispred koje se dogodio napad. Snimak prikazuje kako mu i komšije pristižu u pomoć dok on leži na podu povređen.

Iran je počeo da unapređuje svoju odbranu zbog sankcija uvedenih od strane UN.

Mornarica Iranske revolucionarne garde objavila je video snimak koji prikazuje najnoviji „grad raketa“ te zemlje – opremljen brojnim sistemima za lansiranje krstarećih i balističkih raketa različitih dometa, ali njegova lokacija ostaje misterija.

 

Novi vojni objekat zvanično je otvoren tokom ceremonije kojoj su prisustvovali komandanti i visoki oficiri.

Grad raketa“ je većim delom podzemni objekat, a sadrži nekoliko silosa za skladištenje balističkih raketa. Zaliha raketa takođe se nalazi pod zemljom, kako se vidi na snimku.

Sva oprema proizvedena je i razvijena u Iranu, prenosi „Sputnjik internešenal“.

Teheran je aktivno razvijao i nadograđivao svoju odbrambenu industriju u poslednjih nekoliko decenija zbog sankcija UN na kupovinu naoružanja u inostranstvu.

Iran je pokrenuo proizvodnju ne samo manjeg vatrenog oružja, već i ratnih brodova, raketa, borbenih aviona, dronova…

Sankcije su ukinute prošle godine uprkos snažnom protivljenju SAD, pri čemu je Iran razmatrao povratak na globalno odbrambeno tržište ne samo kao kupac, već i kao prodavac domaćeg oružja i vojne opreme.

Krajem jula, nakon što su osvojili drugi najveći grad u Avganistanu, Kandahar, talibani su pogubili poznatog komičara i TikTokera zbog "sramotnih" šala na račun talibana.

Britanski Dejli mejl objavio je snimak na kome se vidi kako Nazara Muhameda, pozatog kao Kaša Zvana, talibani izvode iz njegovog doma i guraju u automobil, dok on nastavlja da ih ismeva i priča viceve na njihov račun.

Komičar je, navodno streljan.

Organizacija Hjuman rajts voč navela je da su talibani pretukli i potom ubili Zvana krajem jula u Kandaharu, nakon što im je grad pao u ruke.

Zvan je poznat po snimcima na TikToku gde je kroz pesmu i ples ismevao talivane.

Na snimku njegovih poslednjih trenutaka, Muhamed je, navodno, nastavio da se šali na račun talibana, zbog čega ga je jedan talibanski borac u automobilu više puta ošamario. Muškarac sa njegove leve strane vidi se kako se zlokobno smeje i maše oružjem koje potom menja za veće. Nazar je kasnije streljan.

Prema izveštajima britanskog lista, posle smaknuča pojavile su se fotografije na kojima se vidi komičar položen uz drvo, a potom kako leži na tlu prerezanog vrata.

Talibani su prvo demantovali da su umešani u ubistvo komičara, ali su kasnije priznali svoju umešanost, kao i to da su dvojica naoružanih muškaraca u automobilu njihovi pripadnici i da će im se suditi pred talibanskim sudom.

Talibani tvrde i da je Nazar učestvovao u mučenju i ubijanju talibana i da je trebalo da prvo bude izveden pred sud, umesto što je odmah streljan.

Nazar je ranije radio za avganistnasku policuiju zbog čega je bio česta meta pretnji, a poznat je po relativno sirovim šalama i duhovitim pesnicama. Redovno je zbijao šale na račun svega i svačega, uključujući i talibane.

Njegovo ubistvo izazvalo je strahovanja da će talibani nastaviti da se svete svima koji su se, kako oni smatraju, ogrešili o njih.

Kurir.rs

Jezivi snimak hladnokrvnog ubistva zabeležile su nadzorne kamere. Kako piše Foks njuz, policiji je poznat identitet žene napadača, ali ona još uvek nije uhapšena

Žena čiji je identitet poznat policiji nasred ulice pucala je u glavu Delije Džonson (42) u Njujorku, kako prenose američki mediji.

Jezivi snimak hladnokrvnog ubistva zabeležile su nadzorne kamere. Kako piše Foks njuz, policiji je poznat identitet žene napadača, ali ona još uvek nije uhapšena. Kako se navodi u policijskom izveštaju, žena je žrtvi pucala u potiljak, a zatim i u nogu.

Video prikazuje ubistvo Džonsonove, a izgleda kao klasična "sačekuša". Delija je pogođena u potiljak, a onda u nogu nakon što se srušila na tlo u njujorškom naselju Bruklin. Svedoci su trčali u zaklon, a žena-pucač je ušla u belo vozilo i pobegla sa lica mesta.

Policija je reagovala na pucnjavu i ubrzo stigla na mesto zločina. Radnici Hitne pomoći su stigli za nekoliko trenutaka, otkrili slab puls i počeli da izvode reanimaciju. Nesrećna žena je proglašena mrtvom u bolnici.

Matis Džonson, brat žrtve, rekao je za američke medije da sumnja da je njegova sestra bila praćena.

"Bila je na sahrani starijem prijatelju iz komšiluka. Strašno je ovo što se desilo, ta žena mi je ubila sestru", rekao je on, preneli su američki mediji.

Upozoravamo vas da snimak može biti uznemirujući:

Elvis Prisli preminuo je pre 44 godine, a nova knjiga otkriva šta je mogao da bude uzrok smrti

Elvis Prisli umro je pre 44 godine, ali njegova smrt i dalje važi za jednu od svetski najpoznatijih misterija. “Kralj rokenrola”, kako su ga nazivali, živeo je burnim životom i mnogi misle da je sebi presudio dugogodišnjom zloupotrebom supstanci, piše “Mondo”.

Ali, nova knjiga “Elvis: Predodređen da umre mlad” baca novo svetlo na njegovo stanje i zdravstvene probleme za koje se do sada nije znalo, a većina njih bila je izazvana činjenicom da su mu baba i deda bili u rodu, što je dovelo do fatalne kombinacije genetskih poremećaja.

Elvisovi baba i deda sa majčine strane bili su brat i sestra od strica, i tri njegova ujaka umrla su mlada, navodi autorka Sali Hudel.

– Nije slučajno što mu je majka preminula sa samo 46, a on sa samo 42 godine. Imali su sličan period od nekoliko godina tokom kojih im je zdravlje rapidno propadalo, ali su uzimali različite lekove. Elvis je imao ozbiljne bolesti i poremećaje čak devet od 11 sistema u telu. Pet od tih problema bili su urođeni – objašnjava ona.

Elvisa većina ne posmatra kao obično ljudsko biće, već kroz prizmu njegove umetničke zaostavštine i načina života, zbog čega ga mnogi samo dodaju na spisak onih koji su živeli brzo, stvarali još brže, a potom se “ugasili” zbog turbulentnog načina života.

– Ne možemo da kažemo samo, Elvis je bio neki roker koji je umro od previše pilula u svom kupatilu. On je bio bolestan čovek, a skrivao je da je bolestan da bi izdržavao porodicu s kojom je imao poseban odnos. U trenutku smrti, on je izdržavao oko stotinu ljudi s kojima je bio u rodu, i svi su živeli na ranču Grejslend – objašnjava Hudelova.

Venčanje među članovima porodice nije, u to doba, bilo toliko neobično. Mnogi su se odlučivali na taj korak jer su bili siromašni, devojaka i mladića je bilo u neposrednoj okolini, a nije se dovoljno znalo o tome da ukrštanje istog genetskog materijala može izazvati zdravstvene probleme kod sledećih generacija.

-Elvisu su genetski bili predodređeni problemi sa plućima i bubrezima, potom problemi sa debelim crevom, ozbiljna ugroženost imuniteta i nesanica koja ga je pratila celog života. Neka od tih stanja pogrešno su bila pripisivana zloupotrebi opojnih supstanci”, navodi autorka knjige koja je podigla veliku prašinu.

Elvisov lekar, dr Džordž “Nik” Nikolupulos, pokušavao je na nagovor pevača da ga leči “svim i svačim” kako bi prikrio te zdravstvene probleme. Davao mu je lekove, opijate, i pokušavao da mu pomogne da svet ne vidi koliko mu telo ispašta. Njihov odnos trajao je godinama, i ubrzo je izbrisana granica između pacijenta, lekara i prijatelja.

-Da, Elvis je uzimao mnogo lekova. I mnogi misle da je samo hteo da se ‘uradi’. Ali niko ne razmišlja o tome zbog čega je počeo da ih uzima. On je čitavog života osećao fizički bol. Znao je da je bolestan, znao je da ne može više, ali je znao i da mora da nastavi zbog svih ljudi koji zavise od njega – rekla je ona.

-Elvis nije bio narkoman koji pokušava da pobegne od stvarnosti. Već osoba koja pokušava da u stvarnosti ostane, i da u njoj funkcioniše. Ali teška je borba za život kroz siromaštvo, neverovatan uspeh i strašne zdravstvene probleme – objasnila je ona.

ŠTA JE UZROK SMRTI?

Prisli je pronađen mrtav na podu kupatila, u vrlo neobičnom položaju. Svedoci su opisali da je izgledao kao da je sedeo na WC šolji, a potom se “zaledio” i u istoj pozi sručio na pod. O predoziranju se nezvanično pričalo kao o uzroku smrti čitavim decenijama, da bi 1994. izveštaj sa autopsije bio otpečaćen. Stručnjaci koji su ga pregledali izjavili su da je umro od masivnog srčanog udara, da je bolovao od nesanice, dijabetesa, glaukoma i hroničnog zatvora. Kao uzrok smrti pominjapo se i Valsalva manevar, odnosno ogroman napor pri pražnjenju creva koji dovodi do srčanog zastoja.

Tek godinama kasnije, 2013, analiziran je DNK uzorak “kralja rokenrola”. Utvrđeno je da je imao varijacije gena koji dovode do gojaznosti, migrena i glaukoma. Jedna od varijacija dovodi se u vezu i sa bolešću srčanog mišića, hipertropičnom kardiomiopatijom, koja bez jasnog uzroka dovodi do zadebljanja i otežanog rada srčanog mišića.

U autobus su ušle naoružane osobe u civilu, vičući na francuskom jeziku "policija, policija". U tom trenutku nastaje haos jer putnici nisu znali šta ih je snašlo. Veoma uzbuđeni policajci naređuju putnicima da se niko ne pomera i samo za nekoliko sekundi u potpunosti kontrolišu autobus. Uperili su pištolje u putnike kao u nekom filmu.

Ovako priča jedan od putnika na liniji Pariz - Beograd, koji se zadesio u autobusu u trenutku kada je izvedena akcija francuske policije, a prenosi sajt "Svi Srbi u Parizu".

Prema njegovim rečima, policija je pretresla autobus i u njemu našla plen iz spektakularne pljačke juvelirnice iz centra Pariza. Tom prilikom su uhapšene dve osobe a prtljag svih putnika je pretražen.

"Policija, policija"

Prema rečima neimenovanog putnika, autobus koji je krenuo u osam iz Pariza se zaustavio negde oko 12 sati na izlasku iz Francusku, da bi vozači i putnici predahnuli, prenosi izvor koji se nalazio u autobusu. Posle ne tako duge pauze putnici su se vratili u autobus i tada nastaje prava drama.

U autobusu ulaze naoružane osobe u civilu vičući na francuskom jeziku "policija, policija…".

Prema njegovim rečima, policija je izvodila jednog po jednog putnika i detaljno pregledala torbe.

- Otvarali su svaku kutijicu - prenosi putnik.

Nedugo potom, dva putnika su uhapšena.

- U jednom trenutku stavljaju lisice dvojici muškaraca, srednjih godina koja su se vozila na spratu autobusa.

Putnik je uspeo da iz razgovora sa policajcima utvrdi razlog ove akcije.

- Rečeno je da je ova akcija usko povezana sa jučerašnjom pljačkom zlatare u Parizu o kojoj priča cela Francuska i da imaju informacije da se u autobusu nalazi ceo plen - kaže putnik.

Naime, u utorak se desila spektakularna pljačka u Parizu nadomak Jelisejskih polja o Jedna osoba je ušla u zlataru i zatražila da vidi nakit. Kada su prodavci izvadili nakit na sto, muškarac bez maske je izvadio pištolj i pobegao sa plenom procenjenim od dva do tri miliona evra.

Puna četiri sata je policija pretresala torbe i sve što se nalazi u autobusu. Dvojicu osumnjičenih koji odgovaraju opisu su udaljili malo dalje od autobusa sa lisicama na rukama a onda su obojica stavljena u policijski automobil.

Prema rečima izvora, policija je bila striktna u sprovođenju pravila i nisu odustajali dok nisu našli to što su tražili.

- Sve vreme pretresa niko nije smeo da uradi nešto što mu nije rečeno. Na licima policajaca se videla velika uzbuđenost i odlučnost. Oko 16 sati, policija je pretresom jedne torbe pronašla plen koji je tražila. Nakit ukraden u Parizu u vrednosti od tri miliona evra je pronađen u jednoj torbi - navodi izvor.

Izvor je dodao da se u tom trenutku nije znalo da li se celokupan ukraden nakit nalazi u torbi. Policajcima je najvažnije bilo da se pronađe vlasnik torbe.

- Vozači su pozvali jednu osobu iz autobusa da prevodi pošto oni ne govore francuski jezik. Na pitanje policije, čija je ovo torba, vozači su odgovorili da ne znaju i ispalo je da je ničija - dodaje.

Policija je i pored toga što je našla plen nastavila pretres torbi ostalih putnika. Izvor iz autobusa nije potvrdio da li su u međuvremenu našli još nešto ili uhapsili još nekog putnika.

Strana 1 od 27

Na našem blic vesti portalu, pronađite i najnovije vesti

jan 06, 2021 1167

NIJE HTEO DA SE DRUŽI SA HRVATIMA Trenirao je uz srpsku muziku, bio je košarkaški čarobnjak koji je PREDVIDEO SVOJU SMRT!

in Košarka
Na današnji dan, 5. decembra 1988. godine, preminuo je najmaštovitiji igrač ikad viđen u…
jun 11, 2021 323

ZBOG JEDNE KOMŠIJINE REČENICE, GASTARBAJTERU SE ISTUMBAO CEO ŽIVOT: Radio je preko, da je znao šta će se desiti ne bi se ŽENIO!

in Žena
Pošto sam radio u nemačkoj firmi u Beogradu, u nekom trenutku tokom kovid pandemije…
mar 27, 2021 1389

SAMO 3% LJUDI MOŽE DA VIDI BROJ NA SLICI: Da li ste i vi među njima? (FOTO)

in Žena
Nedavno se na društvenoj mreži Tviter pojavila jedna optička iluzija, na kojoj samo 3…
jul 25, 2021 512

Nepoznato biće snimljeno u Srbiji: BELI KANAP koji se kreće kao zmija izazvao pometnju (VIDEO)

in Društvo
Biće je izrazito tanko, dugačko i bele je boje Neobično biće snimljeno je u Srbiji. Kako…
avg 03, 2021 1231

KRAJIŠNICI POTUKLI HRVATSKU 2. BRIGADU PRVOG DANA OLUJE! Borci Vojske Krajine nisu hteli da beže, ovo je BITKA ZA PETRINJU!

in KiM
Dana 4. avgusta pre tačno 26 godine Hrvatska vojska započela je dugopripremanu ofanzivu…
jul 24, 2021 493

"JA SAM LAGALA SVEŠTENIKA I PATRIJARHA I SVE U CRKVI"! Goca Tržan ZAPUŠILA USTA BIVŠEM MUŽU Ivanu nakon ŠOK IZJAVE!

in Paparazzo
Crkveno venčanje Goce Tržan i njenog dugogodišnjeg supruga Raše Novakovića obradovalo je…
jun 19, 2021 394

EKSKLUZIVA GODINE, TRESE SE SRBIJA! ŽELJKO OBRADOVIĆ SE VRATIO U PARTIZAN! Najtrofejniji trener Evrope 3 godine u VOLJENOM KLUBU!

in Košarka
Sve za ljubav, sve za Partizan, pevao je nedavno Željko Obradović na jednoj proslavi, a…
jan 03, 2021 1482

MARINA (22) SE ZA JEDNO VEČE LJUBILA SA 14 MOMAKA I SVE IZ JE ZARAZILA KORONOM! Strašno je ZAŠTO je ovo učinila!

in Planeta
U Pečersku, predgrađu Kijeva, 26. decembra organizovana je prednovogodišnja žurka sa oko…
maj 08, 2021 539

GOCA TRŽAN GAĐALA SANJU MARINKOVIĆ USRED EMISIJE Pevačica izljubomorisala voditeljki, scena ostavila sve bez reči

in Paparazzo
Pevačica Goca Tržan gađala je voditeljku Sanju Marinković usred emisije jer je pohvalila…
feb 05, 2021 885

PANIKA NA ESTRADI ZBOG HAPŠENJA VELJE NEVOLJE?! Pevači, sportisti i glumci u strahu šta može da ispliva u javnost zbog 'druženja' sa njim?!

in Kriminal
Nakon što je uhapšen predvodnik organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk, poznatiji…

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji