VRELINA PAKLA NA ZEMLJI: Ova država je najtoplija na svetu!

Na samom severu africkog kontinenta, u Libijskoj pustinji, gde kiša nije pala još od 1998. godine, izmerena je najviša temperatura u hladu od 57.8 stepeni. Sve do 2012. godine Libija je držala ovaj svetski rekord i najvišu temperaturu na svetu, kada je ustanovljeno da je u pitanju bila greška pri merenju. 

Sada se ne zna tacno koliko stepeni je bilo u tom trenutku, ali Libija i dalje važi za najtopliju državu na svetu. odmah iza nje, sa izuzetno visokom temperatuom su i Saudijska Arabija, Irak, Alžir i Iran.

Za najtoplije naseljeno mesto na svetu važi Dalol u Etiopiji, gde je prosecna godišnja temperatura 34,4 stepena Celzijusa, zime nema nikad, a kiša gotovo da ne pada. 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji