AKO RUSIJA IZGUBI U UKRAJINI DOĆI ĆE U PITANJE NJENO POSTOJANJE, AKO POBEDI - TO ĆE BITI KRAJ DOMINACIJE SAD! Ceo svet će se ravnati prema pobedniku...

Što pre se završi Ukrajina, to će pre početi velika igra između Rusije i SAD i Velike Britanije - ocenio je izraelski vojni ekspert Jakov Kedmi koji je rukovodio i nacionalnom obaveštajnom službom Nativ

Ukazao je da je Ukrajina već izgubila desetine hiljada svojih najboljih vojnika i da će uskoro ostati bez najboljih delova armije:

- Može Kijev, naglasio je, poslati na front i milion teritorijalaca, ali će većina tih ljudi završiti, ako budu imali sreće da prežive, kao zarobljenici. Kada smo 1967-me uništili svu egipatsku avijaciju, Kairo je lagao da njegovi tenkovi samo što nisu stigli do Tel Aviva. Ovako primitivno laže i Ukrajina. Saopštenja ukrajinske vojne komande su naprosto neozbiljna.

Kedmi ističe da iz Kijeva za svoj uspeh proglašavaju to što će još koji mesec zadržati i usporiti napredovanje ruske vojske. A još nisu uspeli da povrate ništa od onog što su dosad izgubili!

- Zato su Amerikanci i objavili: činićemo sve što možemo da se Ukrajina drži što duže! U Vašingtonu će, izgleda, svojom pobedom smatrati ako se Ukrajina održi još pet meseci.

On navodi i da će ako Rusija izgubi ukrajinsko odmeravanje sa Zapadom doći će u pitanje njeno postojanje. 

- Ali, ako pobedi - to će biti kraj dominacije SAD ne samo u svetskoj ekonomiji. Ceo svet će se ravnati prema pobedniku. Poći će dalje sa onim ko pobedi.

Za početak će se i NATO vratiti na pozicije na kojima je bio do 1997. A, to znači da će to biti drugi NATO. Uostalom, pojaviće se i druga Evropa i druga „svetska ekonomija".

Sve u svemu, i svet će biti drugi.

Na ispistu će biti postojanje NATO i Evropske unije, a i - teritorijalna celovitost SAD.

A Rusija će u Ukrajini odraditi sve sa organičenim vojnim kontigentom koji trenutno teško da premašuje 20-25 odsto Oružanih snaga RF.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji