RUSKI ŠEF DIPLOMATIJE UZNEMIRIO CEO SVET: Amerikanci me uopšte ne zanimaju!

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov iskusan je i na momente težak sagovornik što je iskusio i novinar BBC-a Stiven Rozenberg koji je razgovarao sa ministrom.

Lavrov je u intervjuu BBC-u rekao da Rusija nije izvršila invaziju na Ukrajinu, već je proglasila specijalnu vojnu operaciju jer nije imala apsolutno nikakav drugi način da objasni Zapadu da je uvlačenje Ukrajine u NATO zločin.

Intervju ruskog ministra spoljnih poslova izazvao je veliku pažnju svetske javnosti, pa i korisnika društvenih mreža koji su pronašli i jedan zanimljiv momenat.

Naime, Rozenberg se u jednom trenutku dotakao i dvojice zarobljenih Britanaca koje je sud u Donbasu kao plaćenike osudio na smrt, zajedno sa Marokancem.

Rozenberg je istakao da je "u očima Zapada Rusija odgovorna za sudbinu zarobljenih stranaca", na šta ga je Lavrov prekinuo usred rečenice i odgovorio:

"Uopšte me ne zanimaju oči Zapada. Mene zanima samo međunarodno pravo. Prema međunarodnim zakonima, plaćenici nemaju ista prava kao i vojnici. Tako da, šta god da je u očima Zapada, da budem iskren - nije bitno", rekao je on.

Kada mu je novinar rekao da oni nisu plaćenici već da su služili u ukrajinskoj vojsci, Lavrov je rekao da je njihova sudbina u rukama suda.

Govoreći o "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajinji, Lavrov je rekao da Rusija nije "bezgrešna", ali da se ne stidi da bude ono što jeste.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji