PUTIN POSLAO BRUTALNU PORUKU AMERICI, ALI OVO MORA I EVROPA DA ČUJE! Zbog poretka i unipolarnog modela koji služi samo jednoj zemlji ste pred vratima TREĆEG SVETSKOG RATA!

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se narodu i poslao poruku Americi, zbog svog nastojanja da sačuva unipolarni svet i poredak, da predstavlja veliki rizik po čovečanstvo i izazivanjem svetskog sukoba

Vladimir Putin je tokom svog obraćanja rekao da neke zemlje nisu spremne da izgube svoju dominaciju na međunarodnoj sceni i da su u problemu da održe nepošteni unipolarni model, zbog čega rizikuju da dođe do velikog sukoba.

- Pod izgovorom "poredka zasnovanog na pravu", još jednom upitnom konceptu, pokušavaju da kontrolišu globalni proces. Udružili su se stvarajući blokove i koalicije koje idu u korist jednoj državi - Americi. Prirodna prava drugih učesnika u međunarodnom odnosima su ignorisani, fudamentalni principi nedeljivosti i sigurnosti se koriste selektivno - upozorio je Putin.

Ruski predsednik se osvrnuo i na sankcije Zapada prema Rusiji.

- Zapadne jednostrane i nelegitimne sankcije protiv suverenih zemalja dostigle su nivo bez presedana. Moram da dodam da su i zemlje koje tvrde da su neutralne prešle granicu i prekršile zakon konfiskujući privatnu imovinu i guše slobodu govora koji su zagarantovani po zakonima njihovih zemalja. U nekim slučajevima, dominacija jedne ili grupe zemalja na globalnoj sceni nije samo kontraproduktivno već i veoma opasno, a neizbežno se stvara globalni sistematski rizik - dodao je Putin.

Ruski predsednik je u svom obraćanju istakao neophodnost svake zemlje za samoopredeljenost svog puta.

- U mutipolarnom svetu u 21-om veku nema mesta za nejednakost i diskriminaciju zamalja i ljudi.

Zbog toga Rusija govori o praktičnoj neophodnosti razumevanja vitalnog međunarodnog principa suverenog jednakosti među zemaljama - u kojem svaka zemlja ima pravo da odabere svoj model za razvijanje - zaključio je Putin.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji