ZEMLJOTRES U RUSIJI Putin kipti od besa! Krstio mu je ćerku, a ono što su uradili njegovom kumu im nikad neće oprostiti! (FOTO)

Državno tužilaštvo Ukrajine optužilo je za izdaju poznatog političara lidera pokreta "Ukrajinski izbor" Viktora Medvedčuka, poznatog po zalaganju da se sukob u Donbasu reši mirnim putem.

Portparolka tužilaštva Larisa Sargan saopštila je da se Viktor Medvedčuk sumnjiči za krivično delo "državne izdaje i pozivanja protiv teritorijalne celovitosti države".

Vlasti u Kijevu smatraju da je Viktor Medvedčuk napravio veliki greh kad je 29. januara na kongresu opozicione partije "Za život" kojom rukovodi, predložio da se stvori autonomni region Donbas, koji bi ostao u sklopu Ukrajine.

U državnom tužilaštvu su takav stav ocenili kao javni poziv za promenu granica i kršenje poretka koji je određen ustavom. Osim toga, u tužilaštvu misle da se izjava Medvedčuka može tumačiti i kao "pomoć Rusiji u sprovođenju delatnosti podrivanja ukrajinske države" kao i podršku separatistima.

Medvedčuka vlasti u Kijevu nazivaju proruskim političarom samo zato što je u kumstvu sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Njegovu ćerku Dariju 2004. krstili su u Kazanskoj sabornoj crkvi u Sankt Peterburgu predsednik Putin i Svetlana Medvedeva, supruga tadašnjeg šefa predsedničke administracije Dmitrija Medvedeva, sadašnjeg premijera RF.

Medvedčuk se sretao više puta sa Putinom sa ciljem da se pronađe rešenje za Donbas. U avgustu 2017. zahvaljujući Medvedčuku i njegovom susretu sa ruskim liderom u manastiru Novi Jerusalim u podmoskovskom gradu Istra, dogovorena je velika razmena zarobljenika.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji