LAĆARAK ZAVIJEN U CRNO! GORKE SUZE I JECAJI MAJKE PREMINULOG NEBOJŠE: "Sine moj, šta će tvoji siročići sada?"

Porodice Željke (39) i Nebojše Milosavljevića (46) iz Laćarka, koji su poginuli u subotu na pružnom prelazu u Zminjaku kod Šapca, a njihovi sinovi N. M. (8) i A. M. (11) teško povređeni, smatra da je tragedija mogla da bude izbegnuta da je prelaz bio obezbeđen rampom.

Dvojica dečaka koja su ostala siročići oporavljaju se na Institutu za majku i dete u Beogradu jer su, srećom, prošli sa lakšim povredama. Nesreća se desila kada je teretni voz naleteo na ford fokus u kojem je bila porodica koja se vraćala sa odmora u Banji Koviljači.

U kući Milosavljevića u Laćarku okupila se brojna rodbina koja ne može da veruje da više nikada neće videti Željku i Nebojšu.

- Kažu da mašinovođa nije kriv jer je svirao. Pa šta ima da svira kad ljudi prelaze tuda, a nema ni rampe ni ničega - rekao je jedan rođak u šoku, dok je drugi rekao da ne može da progovori od bola.

Iz dvorišta se prolamao vapaj očajne Nebojšine majke: "Jao, sine moj, vrati se! Bože, zašto si mi uzeo zlatno dete, šta će moji unučići bez mame i tate!"

Željkin rođeni brat Darko Kvrgić za nesreću krivi nadležne organe.

"Železnice": Mašinovođa svirao i kočio

Kako je saopšteno iz "Infrastruktura Železnice Srbije", putni prelaz "obezbeđen je vertikalnom drumskom signalizacijom".

- Mašinovođa je zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo, i pored svih znakova upozorenja, nije na vreme uspelo da pređe prugu - navodi se u saopštenju.

- Ja njih pitam zašto je dan posle nesreće pokošena trava oko pruge, a na dan kada su mi stradali sestra i zet od nje uopšte nisi mogao da vidiš da li ide voz. Barem da je rampe bilo, ali nema ničega! Svako je mogao da strada! Zar zbog takve gluposti da ostanem bez svoje seke i da tako mali dečaci izgube oba roditelja - jedva izgovara brat stradale žene.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji