PIKASO (59) SILOVAO 3 ŽENE, MEĐU ŽRTVAMA DEVOJČICA (14)! Sada je SLOBODAN i živi u OVOM selu kod NS-a s 7.000 ljudi

Μεštani Bačkog Jarka, gde se preselio osuđivani silovatelj, uznemireni saznanjima o svom novom sugrađaninu

 

Po izlasku sa višegodišnje robije zbog silovanja, Dušan Murgaški Pikaso (59) se nastanio u okolini Novog Sada, u Bačkom Jarku. Meštane ovog naselja uznemirilo je saznanje ko im je od pre nekoliko dana novi sugrađanin. Činjenica da sada slobodno šeta izazvala je strah u mestu sa oko 7.000 ljudi.

 

U centru ovog prigradskog naselja, pojedini meštani sa kojima smo juče razgovarali, kažu da ne poznaju Pikasa, a kada su saznali da je reč o bivšem višestrukom osuđeniku za silovanja, bili su u šoku.

 

- Ne poznajem ga, ali je strašno što je došao ovde da živi - ne krijući uznemirenost veli sredovečna meštanka, ne želeći da joj se ime objavljuje u novinama, niti da se fotografiše. - Ako je zaista među nama, moramo biti na oprezu.

 

Istog mišljenja je i stariji čovek koji ističe svoje mišljenje, da osobe osuđene zbog silovanja nikada ne bi trebalo više da se nađu na slobodi.

 

- To je strašno - kaže ovaj čovek. - Kako neko može da se usudi da na takav način nasrne na ženu i decu? Nadam se da je pod policijskom prismotrom, jer takve osobe ne bi trebalo slobodno da šetaju i izazivaju strah. Nikome sada više nije sigurno da izađe na ulicu.

 

Podsetimo, Igor Jurić, osnivač fondacije “Tijana Jurić”, upozorio je žene i devojke iz Srbije, posebno iz Novog Sada i okoline da je Murgaški pušten iz zatvora. On se na slobodi našao 30. novembra, posle odslužene višegodišnje kazne, zbog silovanja.

 

Borac za uvođenje doživotne robije za silovatelje i ubice dece i trudnica, naveo je da Murgaški iza sebe ima tri silovanja, i da je među žrtvama i devojčica od 14 godina.

 

Zbog napastvovanja maloletnice, bio je osuđen na deset godina zatvora, a posle izdržane kazne je pušten na slobodu 2008. Pikaso je poslednji put bio uhapšen početkom decembra 2008. zbog sumnje da je silovao sredovečnu Novosađanku.

 

Isekao se pikavcem

 

Prilikom privođenja na saslušanje pre deceniju, u ondašnji Okružni sud u Novom Sadu, Pikaso je sam sebe povredio na putu od zatvora do sudske zgrade.

 

Murgaški je sam sebe povredio u marici, imao je vidljive posekotine na vratu i venama obe ruke. Dežurnom istražnom sudiji je tada pokazao kako je u gornjoj veštačkoj vilici sakrio sasušeni pikavac od cigarete kojim se isekao po vratu i rukama.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji