STRAVIČNA TRAGEDIJA Baka očajnički pokušavala da pomogne unuku (9), dete kukalo: "GORE MI NOGE"

Devetogodišnji Pavle B. iz sela Ljukovo kod Inđije izgubio je danas život u požaru koji je zahvatio štalu u kojoj se igrao sa dvojicom mlađe braće i jednim drugom.

U požaru koji je izbio oko podneva u Ulici 1. novembra u jednoj porodičnoj kući u Ljukovu kod Inđije nastradao je dečak od devet godina, potvrđeno je „Blicu“ iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici. Do velikog požara je došlo u ekonomskom delu dvorišta, u štali gde se nekoliko mališana igralo.

Kako saznajemo, Pavle je oko podneva otišao u štalu sa dvojicom braće, uzrasta od sedam i pet godina, i jednim drugarom (7) iz komšiluka, koji je došao kod bake iz Beograda.

Naime, kako su za „Blic“ ispričale potresene komšije, dečaci su se ujutru igrali na ulici i ispred kuće, a potom i na senjaku iznad štale. U jednom trenutku vatra je počela da bukti u štali.

Dečaci koji su bili sa Pavlom istog trenutka sišli su sa štale i krenuli da dozivaju pomoć. Međutim, u tom trenutku roditelji trojice dečaka bili su na poslu i u njihovoj porodičnoj kući nije bilo nikoga osim bake Mire, koja ih je čuvala.

Baka i komšije čuli su dozivanje mališana i istog trenutka došli do štale i uspeli se na merdevine sa spoljne strane. Mira se pela ka dečaku, koji je vrištao i dozivao je u pomoć kroz gusti dim i vatru.

- Ona je rekla dečaku „Pavle, baci balu i skoči na nju“, a on joj je plačnim glasom odgovorio „Ne mogu, baba, gore mi noge“. Te reči nam još odzvanjaju u ušima... Jadno dete kako je nastradalo... - pričaju komšije koje su takođe pritrčale u pomoć.

Trenutak kasnije, plamen je u potpunosti zahvatio dečaka i proširio se na visinu od deset metara i dečak je propao. Komšije koje su videle buktinju otišle su do svojih kuća i napunili kante vodom, sa kojima su pokušali da ugase stihiju dok ne dođu vatrogasci. Međutim, bezuspešno. Prema njihovim rečima, vatra je ugašena u potpunosti kada su došli vatrogasci, koji su pronašli beživotno telo dečaka.

  

Celo selo Ljukovo je u neverici nakon strašne tragedije koja se dogodila. Pavlovi roditelji, slomljeni od tuge, juče nisu bili u stanju da razgovaraju o nemilom događaju, kao ni ostatak familije.

Braća nastradalog dečaka, koja su prisustvovali tragediji, kako nam je rečeno, odvezeni su kod rodbine kako ih ne bi dodatno potreslo izjavljivanje saučešća u njihovom domu.

Po druga koji je bio sa njima odmah nakon tragedije došli su roditelji koji su ga odvezli nazad kući u Beograd.

Kako nezvanično saznajemo, nakon požara, kod jednog od dečaka su pronađene šibice, te se sumnja da su se dečaci u štali igrali šibicama, od kojih je jedna zapalila seno i dovela do nezapamćene tragedije. Šta je tačan uzrok nesreće pokazaće dalja istraga.

Telo nesrećnog dečaka prevezeno je na Institut za sudsku medicinu, a obdukcija će pokazati koji je uzrok smrti.

Kako „Blic“ saznaje, inspektori su razgovarali sa roditeljima nastradalog dečaka i očevicima i ljudima koji su pokušali da spasu život mališana.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji