SVEŠTENIKA POKOSIO KAMION KOD ČOKE: Izašao iz vozila zbog sudara u gustoj magli, pa nastradao (FOTO)

Janoš Fišer (61) iz Padeja, katolički sveštenik u tom banatskom mestu kod Čoke, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila oko 7.20 na putu između Padeja i Ostojićeva.

Fišer je automobilom krenuo u susedno Ostojićevo. Tamo se zaputio i Laslo Šipoš (51) iz Padeja, koji je trebalo na seoskom groblju u Ostojićevu da pokosi travu. Šipoš je bio za volanom „forda“, a obojica su se na delu puta, bliže Ostojićevu, zaustavili jer se zbog guste magle oko 6.30 dogodio sudar putničkih vozila "bmw" i "dačija".

Policajac je vozačima signalizirao da se zaustave.

- Povezao sam komšiju koji je krenuo na posao. Izbacio sam desni žmigavac i stao, a onda je usledio silovit udarac. Otpozadi je na moj automobil naleteo šleper. Leteli smo dvadesetak metara, a od siline udara auto se prevrnuo na bok. Video sam da je neko ispod kola. Ispostavilo se da je to bio nesrećni sveštenik kod koga sam krenuo u Ostojićevu. Nije mi bilo prvo jasno kako se on tu stvorio- ispričao je vidno šokiran Šipoš.

On je potvrdio da se prva saobraćajna nesreća dogodila stotinak metara dalje.

- Pre nego što ću se zaustaviti, video sam policajca kako maše. Na putu od mog sela do susednog Ostojićeva, vozio sam tridesetak na sat. Ispred mene je bio kombi i sveštenikov auto. Od udaraca kamiona, moj automobil je naleteo na kombi. Između kombija i mog automobila, u tom trenutku našao se sveštenik. Njegove noge bile su ispod vozila. Kad je Hitna služba stigla, pomoći za njega nije bilo - ispričao je Šipoš.

Povređena lica u obe saobraćajne nesreće zbrinuti su u senćanskoj bolnici.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji