Majka je videla MODRICE na telu sina (6) i pomislila da se udario: Strašna istina ju je slomila

Testovi su otkrili da dečak ima akutnu limfoidnu leukemiju - rak krvi koji je najčešći među decom

Džekson Kraford počeo je da dobija modrice na stomaku sa dve godine, za koje je njegova mama mislila da su posledica udaraca nakon što mu je dijagnostikovana bolest oka.

Tek kada je mama Keli shvatila da modrice nisu nestale, a Džekson dobio temperaturu, odvela ga je u bolnicu.

Testovi su otkrili da dečak ima akutnu limfoidnu leukemiju – rak krvi koji je najčešći među decom. Džekson, koji ima brata blizanca po imenu Eli i drugog brata Dilana, odmah je primljen u dečju bolnicu Alder Hej u Liverpulu. Lekari su brzo započeli 30-dnevnu terapiju steroidima i intenzivnu hemoterapiju.

Ali testovi su otkrili da prvih nekoliko tretmana hemoterapije nije uspelo da ubije rak, pa su mu lekari povećali dozu. Posle nekoliko nedelja hemoterapije, Džekson je izgubio kosu, zbog čega je njegova mama rekla da je bio veoma uznemiren. Ali Keli ga je uverila rekavši da ima „čarobnu kosu“ koja će ponovo izrasti kada izađe iz bolnice. Keli, koja sada ima 30 godina, bila je trudna sa Dilanom dok je Džekson bio bolestan, ali je uspela da uzme rano porodiljsko odsustvo sa posla u pošti kako bi mogla da ostane u bolnici sa njim.

Džekson, koji sada ima šest godina, stavljen je na dvogodišnji tretman koji je uključivao uzimanje oralne hemoterapije svake noći kod kuće, pored tekuće hemoterapije, lumbalnih punkcija i steroida. Sada, četiri godine kasnije, Džekson je dobro reagovao na lečenje, ali i dalje mora na preglede na svaka tri meseca, izvestio je Cheshire Live.

– Veoma sam ponosna na Džeksona što se tako dobro snašao u osnovnoj školi i nastavio sa životom. Nedavno sam se uspaničila kada je bio prekriven modricama i plašila se da je ponovo oboleo, ali mi je onda rekao da je igrao fudbal sa starijim dečacima – dodala je ona.

Prilagođavanje normalnom životu je teklo postepeno i bilo je izuzetno teško. Džekson, učenik osnovne škole Di Point, sada je dobio nagradu za svoju hrabrost. Dobio je nagradu za istraživanje raka u Velikoj Britaniji za decu i mlade, u partnerstvu sa TK Makk-om, a za nagradu ga je upravo nominovala njegova majka.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji