NE KORISTI SE SAMO ZA ODEĆU: 5 načina na koji možete upotrebiti omekšivač

Omekšivač je tu da, kako njegovo ime kaže, odeći da posebnu mekoću. Odeći daje i sjajan miris, ali evo još pet načina na koje možete da ga upotrebite, a verovatno niste znali za njih.

1. Osvežava prostor - Omekšivač može da bude i osveživač prostora.  Bočicu s raspršivačem napunite vodom i  omekšivačem (razredite ga vodom u odnosu 1:3). Tom tečnošću poprskajte zavese, tepih i druge tkanine kojima želite da date ugodniji miris. Takođe, ovakvim osveživačem možete da osvežite i unutrašnjost automobila.

 

2. Uklanja statički elektricitet - Kako biste sprečili da se prašina brzo skuplja na televizoru ili  na drugim plastičnim površinama u kući ili stanu, nekoliko kapi nerazređenog omekšivača stavite na krpu za brisanje prašine i obrišite njome određene predmete. Sprečićete time stvaranje elektriciteta koji privlači prašinu, a pritom ćete stvarima dati prijatan miris.

 

3. Daje sjaj glatkim površinama - Ako nikako ne možete da pronađete sredstvo koje glatkim površinama daje savršeni sjaj, omekšivač i u tome može da vam pomogne. A to sredstvo spasa pripremite na sledeći način: pomešajte čašicu omekšivača sa četiri čašice vode i sipajte smesu u bočicu s raspršivačem. Poprskajte njome krpu za brisanje prašine, a krpom potom obrišite staklene površine u stanu, tuš kabinu ili neke druge glatke površine. Čišćenje  završite brisanjem suvom krpom.

 

4. Skidanje starih tapeta nikad lakše - Omekšivačem možete da skinete i stare tapete sa zida. Napravite mešavinu od jednog punog čepa omekšivača i četiri šoljice vode. Potopite sunđer u tu smesu, ostavite ga da u njoj stoji 30 minuta. Tapete ćete njime skidati kao od šale.

 

5. Omekšava  četke za farbanje - Četke za farbanje zadržaće svoju mekoću ako ih posle upotrebe operete u vodi u koju ste sipali nekoliko kapi omekšivača. Osušite ih nakon pranja, a one će vas mekane dočekati za sledeće farbanje.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji