PREGADNO: Za 50. godina sakupio 9 kilograma prljavštine iz pupka!

Dobroćudni starac iz Niša, Đoka Milinov – čovek koga je voleo ceo komšiluk, preminuo je juče u 73. godini života usled izliva krvi u mozak.

“Mislim da je to smrt koju svako može samo da poželi”, izjavila je njegova ucveljena udovica i dodala: “Umro je mirno u snu”. Pokojnik je preminuo u bolnici od komplikacija moždanog udara. Smrt, sama po sebi, uvek izaziva tugu, ostavlja ožalošćenu porodicu i prijatelje, brojne uspomene na pokojnika i njegov život.  Đokin odlazak sa ovog sveta izneo je na svetlost dana i njegovu čudnu sklonost – pedesetogodišnje skupljanje prljavštine iz pupka!

Sedokosi deka imao je pre dve godine priliku da doživi javno “reklamiranje” svog neobičnog hobija. Jedna lokalna televizija snimila je prilog o čoveku koji poseduje najbogatiju kolekciju “bljak” sadržaja iz pupka.

“Nakon tog TV priloga, moj muž je doživeo popularnost u kojoj je jako uživao. U to vreme Đoka je sakupio tek 6,5 kg onoga što se stvara u pupku. No, televizijsko interesovanje ga je motivisalo da počne još brže da sakuplja prljavštinu. U poslednje dve godine dodao je još najmanje 2,5 kg. On je bio jako ponosan na svoju kolekciju i činjenicu da sva ova masa dolazi iz njegovog pupka. Provela sam toliko godina pored njega i znam da je to za njega bila jedna od najvažnijih stvari koju je uradio”, priča udovica tek pokopanog Đoke za “Zonu sumraka”.

U tom prilogu, Đoka je objasnio da je na ideju došao sasvim slučajno: “Jedne noći 1963. godine primetio sam da su se otpaci, končići i vlakna sa moje košulje nagomilali u pupku. Pokupio sam sve i pošto je kanta za otpatke bila daleko, stavio sam ‘klupče’ na moj stočić pored kreveta. Naravno, ubrzo sam zaboravio na ovaj beznačajan detalj. Međutim, već sledeće noći sam primetio da u pupku opet imam dosta sadržaja pa sam učinio isto. Uskoro sam posedovao pravo klupče koje me je toliko fasciniralo da nisam mogao da ga bacim. Brzo sam shvatio da određena vrsta odeće, kao i slabije tuširanje i kupanje, izazivaju mnogo više prljavštine i duže zadržavanje u mom pupku, a kako mi je ovo postao hobi – želeo sam da sakupim što više sadržaja za kraće vreme, pa sam namerno počeo da nosim majice i košulje određenog materijala.”

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji