Zoran je video slepog čoveka nasred ulice i svojim postupkom zaslužio titulu - HEROJ DANA! GSP vozač održao lekciju iz humanosti (FOTO)

Zoran je izašao iz autobusa i učinio ono što nažalost malo ko u današnje vreme radi, pomogao je drugom ljudskom biću

Zoran Jovanović iz Kaluđerice pokazao je da "nečije malo, nekome znači mnogo" kada je slepom čoveku pomogao da pređe ulicu. Zoran je vozač autobusa i dok je stajao zbog crvenog svetla na semaforu, ugledao je bespomoćnog čoveka kome čak ni policajac, koji je stajao u njegovoj blizini, nije želeo da pomogne. Zoran je izašao iz autobusa i učinio ono što nažalost malo ko u današnje vreme radi, pomogao je drugom ljudskom biću!

Svoju priču Zoran je postavio na Fejsbuk profil, a mi je prenosimo u celosti, sa nadom da će podsetiti ljude da počnu tako da se i ponašaju. Pomoći drugom čoveku je najveća čast i najveće humano delo.

"Zaustavljam se na semaforu koji dugo drži crveno. Taman se spremih da uzmem telefon, kad sam video jednog slepog čoveka kako stoji pokušavajući da pređe ulicu. 40+ godina, često ga viđam po gradu. Stoji i priča. Ali ne zato što je lud, već zato što ne vidi da oko njega nema nikoga ko bi mu rekao koje je boje svetlo na semaforu.

Preko puta njega pandur koji čačka telefon, te povremeno baci pogled na slepca, ali ne reaguje. I ne, ovde se ne radi o tome da su svi policajci loši. Ni svi vozači ili putnici.

Ovaj policajac jeste govno. Na brzinu upalim sva četiri i istrčim iz busa. Priđem slepcu i kažem mu da je zeleno i da ćemo zajedno. Svojom desnom šakom je čvrsto stisnuo moju levu mišicu.

Nemoć... Od svih stvari koje sam u životu doživeo, nemoć je definitivno najgora. Nemogućnost da uradiš nešto, funkcioniraš, da uvek zavisiš od nekog drugog. Držeći me za mišicu, prinuđen je da mi veruje. Meni, potpunom strancu.

Ja nisam slep, ali ja takođe verujem, zato što želim. Želim da verujem da ima dobrih pandura, šofera i putnika. I ta moja vera me jeste koštala, ali ja taj račun svesno plaćam.

Kažu mi prijatelji da sam glup, jer nemam nameru da prestanem. Ortak mi je skratio ribu, ortaci su me skratili za lovu, i generalno često ostajem kratkih rukava. I opet ponavljam da ne želim da prestanem, jer verujem da je vera ono što nas održava u životu. Vera u bilo šta. To što ti srce kuca ne znači da si živ.

Ono što mene čini živim jesu Vera, Nada, Lubav i Stav! To su moji Otac, Sin, Sveti Duh i Amin."

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji