Marko je meni sve na svetu i borim se kako moram: Samohrani otac ne radi jer brine o bolesnom sinu i moli za vašu pomoć

Borba za život malog Marka Obrenića (1,5) i dalje ne prestaje. Nakon što je bezuspešno išao na fizikalnu terapiju u čačansku bolnicu, lekari su mu dijagnostifikovali cerebralnu paralizu i prebačen je Beograd. Samohrani otac Dragan svakodnevno je na relaciji Čačak – Beograd. Ne radi jer mora da brine o Marku, a prihoda nema ni od kud, piše glaszapadnesrbije.rs.

- Svaki odlazak košta minimum 5.000 dinara, lekovi, pelene... sve to moram da kupim. Snalazim se i sklapam kraj sa krajem, ali više ne vidim izlaz i moram da zamolim sve ljude dobre volje ako su u prilici da nam pomognu da se izborim za Markov život i zdravlje. Lako bih ja da mogu da radim, ali moram da brinem o sinu... roditelji mi pomažu koliko mogu, ali oboje su u penziji - kroz suze je ispričao Dragan Obrenić.

Inače, Marko Obrenić, junak je od rođenja. Na svet je došao u sedmom mesecu sa svega 1.100 grama, a nakon 60 dana provedenih u inkubatoru uspeo je da se izbori za svoj život. Međutim, posledice su ostale. Doživeo je moždani udar, slabo vidi i ne može normalno da se kreće. Majka ga je napustila odmah po rođenju i sva briga pala je na Draganova leđa.

- Za svih ovih 18 meseci niko ga nije ni okupao, ni presvukao osim mene. On je meni sve na svetu i ništa mi ne pada teško. Borim se kako moram - priča Dragan.

Lekari su konstatovali da mali Marko samo ukoliko redovno bude išao kod fizioterapeuta može samostalno da stane na svoje noge i normalno prohoda. Pomozimo ovom dečaku kojeg život od samog rođenja nije mazio, da živi život kao ostala deca.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji