Ako baš ovako vodite ljubav, šanse da zatrudnite vam rastu! (FOTO)

Pokušavate da napravite bebu ali vam nešto i ne ide, opustite se i uživajte

Redovan seks čak i tokom neplodnog perioda pomaće začeću, kažu ginekolozi. Doktorka Tirni Lorens kaže da je do sada bilo nejasno zašto je to tako. 

Naučnici su dokazali kako se zbog redovnog seksa menja ženski imunitet zbog čega će teže odbaciti spermu i embrione.

Sprovedena studija prvi put pokazuje kako redovan seks podstiče oblik imuniteta koji olakšava trudnoću. Doktorka Tirni Lorens kaže da najplodniji dani počinju pet dana pre ovulacije i da se završavaju dan nako što jajna ćelija bude otpuštena. Redovan seks menja podređene tipove T- limfocita ključnih za odbrambeni sistem tela. 

Tip 1- T ćelija pomaže organizmu borbu protiv napadača, a tip 2 pomaže telu da prihvati one promene u telu tokom trudnoće na primer spermatozoid i embrion koje bi inače organizam shvatio kao napad. 

Seksualno aktivne žene imale su veći nivo T2 limfocita, ali drugačiji nivo antitela koji luče bela krvna zrnca.

Žensko telo ima veliku dilemu, sa jedne strane se mora odbraniti od mikroba i drugih uljeza, a sa druge ne sme tako reagovati na spermu i embrione, rekla je doktorka Lorenz.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji