Aleksandra pravi najlepše torte u Srbiji: Pobedila je na velikom takmičenju, a najbolje slatkiše će pokloniti (FOTO)

Aleksandra je učestovala nekoliko puta na "Tortijadi" u Jagodini i njene torte su osvajale nagrade, a prvi put danas prvu nagradu u konkurenciji svečanih, koja se smatra i najvažnijom kategorijom

U Jagodini je danas održana 11. Internacionalna "Tortijada" na kojoj se za "najtortu" takmičilo 50 torti, u tri kategorija, a za "najtortu" u konkurenciji "svečanih", pobedila je torta broj četiri Aleksandre Arsić iz Tečića, kod Rekovca.

Žiri je radio u sastavu: Suzana Simić (Kragujevac), Nikola Jovanović (Kruševac) i Olivera Todorović (Aleksandrovac).

Organizator "Tortijade" bilo je Udruženje građana "Slatki osmeh" iz Jagodine, pokrovitelj Skupština grada, a generalni sponzor "Dijamant" Zrenjanin.

Najboljom tortom u konkurenciji "Čokoladni", žiri je proglasio tortu Bojane Mitić iz Jagodine, a u konkurenciji "Dečiji", tortu Marine Gajić iz Blaca.

Žiri je proglasio i 20 najlepših torti na današnjem takmičenju, a svi učesnici su nagrađeni prigodnim poklonima sponzora.

Arsić je učestovala nekoliko puta na "Tortijadi" u Jagodini i njene torte su osvajale nagrade, a prvi put danas prvu nagradu u konkurenciji svečanih, koja se smatra i najvažnijom kategorijom.

Na današnjoj tortijadi je bilo gotovo hiljadu posetilaca, uglavnom žena i gotovo sve su slikale torte, foto-aparatima i mobilnim telefonima.

Predsednica Udruženja "Slatkog greha" Dragana Simić izjavila je novinarima da je "tema za izradu torti bila slobodna, a prema propozicijama veličina torti nije smela biti manja od 26 centimetara".

Tortijada ima humanitarni karakter i torte su, posle izlaganja i ocenjivanja, poklonjene socijalnim i humanitarnim organizacijama i ustanovama i porodicama sa četvoro i više dece, istakla je Snežana Simić, članica Udruženja.

U okviru "Tortijade" održan je i sajam iz oblasti poslastičarstva, na kome su bili izloženi i prodavani alati, kalupi i sekači za ukrašavanje torti, fondane, silikonski kalupi, podmetači, jestive i nejestive dekoracije, boje, sprejevi, prahovi..

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji