PRSTE DA POLIŽETE: Svako ko ima roštilj probaće ove preukusne bombice!

Taman kada pomislite da ste sve videli, ove ćufte za roštilj će ući i prodrmati vaš svet

Počinje tako što stavite mleveno meso u luk, a onda stvari postaju divlje. Do kraja, sa sigurnošću ćete znati šta je to što sledeće ide na vaš roštilj.

Roštiljske bombice sa lukom

Vreme pripreme: 10 minuta

Kuvanje: 60 minuta dimljenja, 20-30 minuta pečenja

Za 4 osobe

Sastojci:

500gr mlevenog junećeg mesa

2 veća luka

1 pakovanje slanine

250 gr seckanih pečurki, seckan peršun i seckan luk

1 kašičica ljutog kečapa

1 kašičica soja sosa i vorčester sosa

1 kašičica braon šećera i roštiljskog sosa

Priprema:

Počnite od sečenja vrhova sa vašeg luka i oljuštite ga. Isecite luk vertikalno na polovinu i počnite da odlepljujete slojeve luka. Zadržite najveće slojeve, dosno prve slojeve. Ostatak luka sklonite u stranu, za sada.

Sada uzmite ostatak luka i iseckajte sitno i pomešajte sa mesom, pečurkama, peršunom i sosevima.

Napunite jednu polovinu luka sa mesom, a zatim zatvorite sa drugom polovinom.

Obmotajte ove bombice sa slaninom i osigurajte ih čačkalicom.

Sada podignite rešetku i dimite ove bombice jedno sat vremena, a onda spustite rešetku bliže vatri i grilujte bombice 20ak minuta. 10 minuta pred kraj prelijte ih vašim omiljenim sosom i pustite ih da se karamelizuju.

Ukrasite ih peršunom i uživajte!

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji