TAKO DIRLJIVO I TAKO ISTINITO: Ovo ti tvoja mama nikada nije rekla, ali to treba da znaš

Blogerka i majka, Nataša Krejg, savršeno je opisala tačno ono što svaka majka oseća, zbog čega strahuje i šta želi, ali to nikada ne kaže svojoj deci.

Majka često plače

Plakala je kada je saznala da je trudna. Plakala je kada te rodila i kada te prvi put držala u naručju. Često je plakala od sreće ili straha, još češće od brige. Majka oseća tvoju bol i sreću, čak i kada uopšte nisi svestan toga.

Majka želi taj poslednji komad kolača

Ali kada shvati da ga i ti želiš, izgubi apetit. Srećnija je kada si ti sit.

Majku boli

Kada biste je počupali, ogrebali noktićima koje se plašila da skrati, bolelo je… A bolelo je i kada biste je ugrizli prilikom dojenja. Bolelo je i kada je rađala, nosila… Često majku boli.

Majka se uvek plaši

Od trenutka kada si došao na svet, ona je tu kao zaštitnik. Govorila bi "ne" kada bi neko zatražio da te drži u naručju, jer niko te nije mogao tako sigurno držati kao ona. Srce joj je zastajalo u trenucima kada si nesigurno koračao prvim koracima. Do kasno bi ostajala budna, proveravajući da li je sve uredu u kući, a rano se budila da te isprati u školu. Kada bi se sapleo, tu je bila da te uhvati. Bila je tu da otera loše snove. Ni noćne more nisu ti mogle ništa. Majka je tu da sve bude kako treba.

Majka zna da nije savršena

Zapravo je ona sama svoj najveći kritičar. Ponekad mrzi samu sebe. Uvek je htela da bude savršena majka, da pazi da ne učini nešto pogrešno, ali samo zato što je ljudsko biće, pravila je greške, koje je verovatno još i danas proganjaju. Kada bi mogla da vrati vreme, svaka majka bi želela da popravi ono što je napravila pogrešno. Ali ne može. Zato budi dobar prema svojoj majci, jer radila je kako je najbolje znala.

Majka te često gledala dok spavaš

Brojne su besane noći kada te molila da zaspiš, pevušila ti i nadala se da ćeš se ubrzo umiriti. Onog trenutka kada si utonuo u san, gledajući tvoje okice i bezbrižno lice njen umor istog trena je nestao.

Majka te nosila duže od devet meseci

Ona te nosila u naručju dok je čistila, dok je jela… Iako su je bolele ruke i leđa, ona te je držala jer si to želeo. Ljubila te, grlila, igrala se, a ti si se osećao zaštićenim.

Majci se svaki put srce slomi kad zaplačeš

Činila bi sve da te uteši, a ako nije uspevala, bila je beskrajno tužna.

Majci si uvek na prvom mestu

Često je izlazila iz kuće gladna, nenaspavana i nedoterana. Uvek je stavljala tvoje potrebe ispred svojih. A na kraju dana je bila toliko umorna da često nije mogla ništa za sebe da učini. Ipak, sutradan, bi opet sve to ponovila jer te voli.

Majka bi opet učinila isto

Biti majka je najteže. Majka plače, trpi, pokušava, ne uspeva, radi i uči. Majke se raduju i vole više nego što i same mogu da zamisle. I uprkos svoj boli, tuzi, besanim noćima, brigama, majka bi za svoje dete uvek i ponovo sve učinila. Zato, sledeći put kada vidiš svoju majku reci joj hvala i pokaži joj da je voliš. To su reči koje sigurno uvek rado čuje.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji