MAJI JE STIGAO RAČUN ZA VODU 10.000 EVRA: Obratila se nadležnima, pa dobila odgovor posle kog se UMALO ŠLOGIRALA!

Jedna Zagrepčanka se šokirala kad je u svom sandučiću ugledala račun za vodu od gotovo 50.000 kuna, s dodatnih više od 25.000 kuna kamata i troškova. Ali, ona nije jedina. Takvi računi stižu stanarima zgrade u zagrebačkoj Ulici Prevoj, javlja RTL.

- U maju 2018. godine pukla je cev, prijavili smo Vodovodu i počeli da mi stižu veliki računi. Prvo je stigao račun od 47.000 kuna, nakon toga od 25.000 kuna da bi sada pre 7 dana dobila račun od 78.000 kuna (približno 10.000 evra) - kazala je za RTL Maja-Nicole Kovačević.

Dobila je rok od osam dana da plati račun.

- Ne znam šta ću. Ogromna je cifra koju ne mogu da skupim, niti bi trebalo to da platim - rekla je Kovačević.

Da je neka cev pukla videlo se samo na parkiralištu. Unutar stanova i same zgrade, tvrdi Maja-Nicole Kovačević, nije bilo pucanja.

- Dopisujem se sa Vodovodom godinu i po dana, međutim nisam dobila nikakav konkretan odgovor. Znači, uvek je to nešto prosledićemo dalje, javićemo se da bi, evo, pre sedam dana dobila taj veliki račun - rekla je Kovačević.

Njena komšinica, kaže, dobila je račun na još neverojatniji iznos od 230.000 kuna. Zajedno su, po njihovom proračunu, potrošile 22 miliona litara vode. U istoj zgradi stanuje i njena sestra, no njen je račun "sitnih" 5.000 kuna.

- Moj komentar je da je suludo da su nekim moćnicima otpisani dugovi, da ih sad ne spominjemo ovde, a nama običnim ljudima stižu cifre od po deset, petnaest i 20.000 evra koje nema šanse da možemo da platimo, a i zašto bi jer, na kraju krajeva, cevi su pukle van naše zgrade, to ne možemo, kako smo mogli da znamo to - kazala je RTL-u Katarina Kovačević-Kotzumth, sestra Maje-Nicole.

RTL navodi kako iz Vodovoda i odvodnje kažu da su oni odgovorni samo za javni deo sustava, a da se na predmetnoj lokaciji radi o kvaru na internom delu instalacije te da su računi ispravni. Dodali su i da se može platiti na rate.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji