IMATE PROBLEMA SA ŠEĆEROM: 3 namirnice koje spuštaju šećer neverovatnom brzinom

Tokom protekle tri decenije, stopa dijabetesa porasla je na globalnom nivou. Zabeležena stopa raste paralelno s rastućim stopama gojaznosti i sedelačkim načinom života. Više od 50% osoba s dijabetesom umire od kardiovaskularnih bolesti. Borba protiv dijabetesa najefikasnija je - pre nego što nastane. Pravilnom ishranom i umerenom fizičkom aktivnošću možete da sprečite nastanak bolesti, a pomoću sledećih namirnica da snizite nivo glukoze!

Crveni luk

Luk je svestrana namirnica koja ima antibakterijska i antivirusna svojstva. Preporučuje se se svim obolelima od dijabetesa, jer su naučnici potvrdili da luk sadrži mangan i hrom, elemente koje održavaju pravilno lučenje i funkciju insulina. Crveni luk pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi jer sadrži veliku količinu sumpora i flavonoida. Pacijentima koji imaju dijabetes tipa 2 preporučuje se 100 g crvenog luka dnevno.   

Kelj

Kelj je moćna namirnica koja pomaže u kontroli glukoze u krvi dijabetičara. Sadrži dijetetska vlakna koja smanjuju nivo holesterola i održava nivo šećera u krvi, što je značajno za osobe obolele od dijabetesa. Ovo zeleno, lisnato povrće prepuno je proteina, vlakana i ima nisku kalorijsku vrednost. Izbegavajte prženje kelja na maslacu ili ulju, na taj način umanjujete njegova delotvorna svojstva.

Beli luk

Ovaj moćni borac protiv mnogih bolesti ima antigljivična i antibakterijska svojstva. Pitate se koliko je belog luka dovoljno pojesti, kako bi se sve dobrobiti ove čudesne biljke pravilno odrazile na zdravlje? Redovnim uzimanjem tri do četiri čena dnevno možete da poboljšate svoje zdravlje, a usput i snizite šećer u krvi. Kuvani beli luk lakše se vari, pa ga mogu konzumirati i osobe koje imaju problema sa želucem kada konzumiraju sirovi beli luk.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji