Odobrena jedna od najstrožih mera na svetu: Svi telefoni u državi biće pod nadzorom

Odobrena je jedna od najdrastičnijih mera do sada. Izrael je hitno odobrio nadziranje mobilnih telefona u pokušaju da se efikasno bori protiv širenja koronavirusa. Kako kažu, briga za zdravlje nadjačala je brigu za privatnost.
Ovaj potez pružiće vladi mogućnost da prati telefone onih koji su zaraženi i obaveštava ljude koji su bili u njihovoj blizini o potencijalnoj opasnossti.

Ovakav sajber nadzor obično zahteva odobrenje od parlamenta i od suda. Premijer Izraela Netanjahu, međutim, zaobišao je ovaj proces. Samim tim, odluka već od sutra stupa na snagu.
Upotreba antiterorističke tehnologije za praćenje zaraženih ljudi i svakoga s kim su bili u kontaktu privukla je mnoge organizacije za građanska prava i njihove kritike još kada je predložena pre nekoliko dana.

Izraelske vlasti saopštile su da će svi podaci koje je prikupila bezbednosna služba Šin Bet biti korišćeni samo za zaustavljanje širenja bolesti i izbrisani kada se cela situacija završi, piše Rojters.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji