Lidija je SAHRANILA SINA kao bebu, a onda je posle 45 godina otvorila mrtvački kovčeg, zatekla je užas

Lidia Reid (71), je oduvek govorila da telo koje joj je pokazano nakon smrti njenog sina starog samo nedelju dana 1975. godine nije njegovo, sada je rešila da tuži sve jer je sudski veštak potvrdio da je njegov kovčeg bio prazan 2017. godine

Mama u 45-godišnjoj borbi za posmrtne ostatke svoje mrtve bebe nakon skandala sa praznim kovčegom tuži direktora pogrebne ustanove i tužioca za 75.000 funti.

Lidia Reid (71) je uvek tvrdila da telo koje joj je pokazano nakon što joj sin Gari Baton umro u bolnici u Edinburgu 1975. godine nije bilo telo njenog nedeljnog sina.

Pre tri godine sudski veštak potvrdio je da u kovčegu u kojem je navodno sahranjen nije bilo ostataka.

Sada je pokrenula pravni postupak protiv Crovn Office-a i Scotmid Cooperative Funeral-a, koji su se bavili Gari-jevim sahranom.

Mama iz Klermistona, Edinburg, rekla je za Daili Record: „Prvi od pravnih slučajeva upravo im je uručen. Tužimo ih za 75.000 funti zbog činjenice da mog sina nisu stavili u grob. Smatramo ih zajednički odgovornima jer verujemo da nam je Scotmid dao prazan kovčeg. Prošle su tri godine otkako smo otkrili da Gari nije u njegovom grobu. Mislili smo da ćemo mu posle vratiti njegov pepeo i mogao bi ga položiti, ali ništa se nije promenilo. “

Garijev brat Steven (47), koji pomaže mami u njenoj borbi, takođe je rekao Recordu o svojoj „noćnoj mori“ zbog toga što nije mogao da ispuni umiruću želju svog pokojnog oca Brusa, koji je želeo da počiva pored sina.

Kada je Gari umro u kraljevskoj bolnici za bolesnu decu u Edinburgu, Lidija tvrdi da joj je osoblje reklo da je bolesna i da pati od postnatalne depresije, jer je odbila da prihvati telo za koje su joj pokazali da je dete.

Nikada nije odustala od borbe za odgovore u decenijama koje su usledile i u avgustu 2017. godine Garijeva grobna parcela na groblju Saughton ekshumirana je nakon što je Lidija dobila sudski nalog.

Vodeća forenzička antropologinja Sue Black pregledala je to mesto i rekla da nema ostataka skeleta i nema znakova raspadanja.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji