Print this page

UMRLICA O KOJOJ PRIČA CELA SRBIJA! Sin hoće da tuži u Strazburu i Americi!

Slučaj pokojne žene čija je umrlica nedavno privukla pažnju građana Kragujevca, a posle pisanja medija i čitave Srbije - završiće na Sudu u Strazburu

Pored toga njen sin toga planira da povede spor i pred pravosudnim organima Sjedinjenih Američkih Država, saznaje ucentar.rs

Naime, sin Vere Cvetković (88)- na čijoj umrlici je pisalo „Ubili je narodna milicija i privatni izvršitelji“, Petar Cvetković je državljanin SAD. Kako saznajemo tamo je odlučio da pokrene sudski spor protiv privatnih izvršitelja iz Srbije, ali i na sudu za ljudska prava u Strazburu.

Inače, reč je o staroj i uglednoj kragujevačkoj porodici.

Povodom neobičnog slučaja Petar je tada izjavio je da „ je majka bila stara, ali veoma vitalna žena koju je posebno krasila fizička aktivnost i bistar um- i da to znaju sve komšije“.

- Na umrlici sam jednostavno napisao istinu. Umrla je zbog stresova koje su joj priređivali policajci dolazeći nedeljom popodne na vrata da uručuju pozive i izvršitelji koji su joj od penzije ukupno uzeli više od 300 hiljada dinara za nepostojeće komunalne dugove. Nije mogla to da podnese- kaže Petar.