Krila od svih da je trudna, porodila se na maturi i ubila bebu: Slučaj koji i dalje privlači pažnju

Nakon što je bebu bacila u kantu za smeće, otišla je na ples kao da se ništa nije dogodilo

Melisa Dreksler, poznata i kao "maturska mama", američka je državljanka koja je počinila jedan od najbizarnijih slučajeva čedomorstva u istoriji.

Melisa, tada 18-godišnja tinejdžerka, bila je učenica srednje škole u Nju Džerziju kada je krajem 1996. godine zatrudnela sa svojim momkom Džonom T. Luisom, ali je trudnoću krila od svih - roditelja, prijatelja, pa čak i od oca deteta.

Kada se 6. juna 1997. godine u njenoj školi održavala matura, Melisi je tog jutra pukao vodenjak i celog dana je trpela jake grčeve.

Međutim, to je nije sprečilo da ode na matursko veče, a onda je otišla u toalet, gde je posle 20 do 30 minuta rodila dečaka, koji je pao u wc šolju. Nakon što je presekla pupčanu vrpcu, dete je izvadila, omotala toaletnim papirom i bacila u kantu za smeće.

Navodno je svojim drugaricama, koje su je čekale ispred, rekla da kažu "dečacima da će ubrzo doći".

Potom je otišla na ples gde se, prema izjavama svedoka, "dobro zabavljala kao da se ništa nije dogodilo".

Nakon što je domar pozvan da očisti krv u kupatilu, u kanti je pronašao kesu sa mrtvom bebom u njoj.

Radnici Hitne pomoći su navodno dva sata pokušavali da ožive dečaka, ali uzalud.

Obdukcija je pokazala da je beba rođena živa, ali je da je zadavljena na smrt.

Profesori koji su otkrili krv i saznali da je jedna od učenica rodila bebu, počeli su da ispituju devojke na maturi.

Mnoge su rekle profesorima da je Melisa bila dugo u toaletu i da je nakon nje tamo bilo krvi. Melisa je u početku rekla da je imala odliv zbog menstruacije, ali je ubrzo priznala da je ona rodila bebu.

Uhapšena je iste večeri i optužena za ubistvo sina.

Ovaj slučaj privukao je nacionalnu pažnju, ali i bes, pogotovo jer se Melisa vratila na plesni podijum nakon što je ubila svoju bebu. Bilo je i zanimljivo kako je uspevala da sakrije trudnoću od svih.

Testovi krvi pokazali su da nisu postojali tragovi droge ili alkohola u njoj.

Ona je priznala krivicu za teško ubistvo 21. avgusta 1998. Rekavši sudu da žali zbog svojih akcija, Melisa je 29. oktobra osuđena na 15 godina zatvora sa mogućnošću uslovne kazne za tri godine. Puštena je na uslovnu slobodu posle 37 meseci, 26. novembra 2001. godine.

Nakon izlaska iz zatvora, Melisa se vratila kod roditelja. Sada je udata žena i ima dvoje dece.

Prema njenom nalogu na društvenim mrežama iz 2016. godine, Melisa je bila spremna za još jedno dete. Otada vodi povučen život i ne postoji puno informacija o njenom sadašnjem životu.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji